Foto: F64
Rīgā pie Brīvības pieminekļa šodien plkst. 18 notiks jau par tradīciju kļuvusī piemiņas sveču iedegšana Latvijas Centrālās padomes Memoranda parakstītāju piemiņai, informēja pasākuma rīkotāji.

Dalībnieki aicināti ņemt līdzi sveces un drošus līdzekļus iedegšanai.

Latvijas Centrālās padomes piemiņas fonds turpina ieceri par Latvijas nacionālajai pretošanās kustībai veltītu pieminekli Rīgā - Latvijas valstiskuma apliecinātājiem. Latvijas 100 gadu jubilejas tuvums ir īstais laiks, lai pateiktos cīnītājiem par Latvijas neatkarības atjaunošanu un atstātu nākotnei pieminekli, kas atgādinātu, ka arī visgrūtākajos apstākļos iespējams stāvēt par savu valsti un tautu.

Latvijas Centrālās padomes piemiņas fonds ierosina piemineklim izvēlēties vietu Daugavas kreisajā krastā iepretim Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkai un aicina katru Latvijas patriotu līdzdarboties un atbalstīt nacionālās pretošanās kustības dalībniekiem veltīta pieminekļa izveidi Rīgā.

Fonds aicina labas gribas cilvēkus piedalīties iecerē ar praktisku vai finansiālu atbalstu, lai 2018. gada gaitā varētu sarīkot metu konkursu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!