Trešdien pie Dānijas vēstniecības Rīgā, notiek pikets par bērna nolaupīšanu Dienvidāfrikas Republikā (DĀR) apsūdzētās Latvijas pilsones Kristīnes Misānes atbalstam.

Viņai DĀR draud 15 gadus ilgs cietumsods. Sievietes pārstāvji norāda, ka lūguši Dānijas prokuratūru atlikt viņas izdošanu, līdz tiks saņemta atļauja lēmumu par viņas izdošanu pārsūdzēt Dānijas Augstākajā tiesā.

Pērn 13. novembrī Kopenhāgenas tiesa lēmusi Misāni atbrīvot, jo DĀR nebija viņu pārņēmusi noteiktajās 30 dienās. Tomēr tajā pašā tiesā Dānijas prokuratūra cēlusi pretprasību un paturējusi sievieti ieslodzījumā, savu lēmumu pamatojot ar to, ka Misānei Dānijā nav dzīvesvietas.

Savukārt 15. novembrī notika Austrumu augstākās tiesas sēde, kur tika nolemts, ka Misāne jāpatur ieslodzījumā un 30 dienu pārņemšanas termiņš, kuru neizmantoja DĀR, nav pārkāpts.

Attiecīgi Misānes pārstāvji iesnieguši tiesā prasību šo lēmumu pārsūdzēt Dānijas Augstākajā tiesā, tomēr atļauja pārsūdzībai esot jāgaida vismaz trīs, četrus mēnešus, kas nozīmē, ka tā tiks saņemta ne ātrāk kā 2020. gada februāra beigās, skaidroja pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!