Ceturtdienas vakarā pie Gruzijas vēstniecības Rīgā, pieminot karā kritušos un paužot atbalstu gruzīnu tautai, vairāk nekā 50 cilvēki aizdedza sveces, izveidojot no tām Gruzijas karogu.

Pasākuma dalībnieki aizdedz gan pašu līdzi paņemtās, gan pasākuma rīkotāju - partijas "Visu Latvijai!" un biedrības "Klubs 415" - sarūpētās sveces baltā un sarkanā krāsā, no kurām tika veidots Gruzijas karogs.

Pie Gruzijas vēstniecības, paužot atbalstu gruzīnu tautai, pulcējās dažāda vecuma cilvēki, no kuriem daži pie vēstniecības nolika arī ziedus.

Pasākuma norisi ceturtdienas vakarā pie Gruzijas vēstniecības uzrauga arī vairāki policisti.

Pasākuma apmeklētāji portālu "Delfi" informē, ka vēlāk vakarā atnācis arī Gruzijas vēstnieks Latvijā Konstantīns Korkelija. Viņš pateicies pasākuma dalībniekiem, kā arī Saeimai par paziņojuma "Par Krievijas militāro uzbrukumu Gruzijai" pieņemšanu un sacīja, ka nepieciešamības gadījumā Latvijas tauta var būt pārliecināta par gruzīnu atbalstu.

Kā ziņots, šovakar līdz plkst.23 partija "Visu Latvijai!" kopā ar biedrību "Klubs 415" rīko svecīšu aizdegšanu pie Gruzijas vēstniecības.

"Kā gruzīni, tā latvieši zina, ko nozīmē dzīvot līdzās Krievijai un baudīt tās "tēvišķo tieksmi atbrīvot un ieviest kārtību"," teikts partijas paziņojumā, "dzīvē šī tieksme nozīmē asinis, mokas, izpostītu zemi un piesmietu brīvību. Krievija vēlreiz apliecinājusi, ka ir neprognozējama un bīstama lielvara, kam nav rakstīti nekādi citi likumi kā vien pašas politiskās un ekonomiskās intereses."

"Šajā brīdī visām brīvību mīlošām tautām ir morāls pienākums parādīt Gruzijai, ka tā nav viena un ka neskaitāmu cilvēku domas visā pasaulē vērstas gruzīnu tautas atbalstam. Ceturtdienas vakarā svecītes vienlaicīgi ar Latvijas iedzīvotājiem iedegs arī domubiedri Igaunijā un Lietuvā," teikts partijas paziņojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!