Foto: LETA
Šodien pie Ķīpsalas vakcinācijas centra izveidojusies ievērojama rinda.

Rinda izveidojusies vakcinācijas pakalpojuma sniedzēja SIA "VC4" plānošanas kļūdas dēļ, skaidro Veselības ministrija (VM). Lai nebūtu jāstāv rindā, iedzīvotāji aicināti, ja iespējams, nākt pēc vakcīnas vakarpusē vai arī sazināties ar vakcinācijas pakalpojumu sniedzēju, lai vienotos par citu vakcīnu saņemšanas laiku.

Vakcinācijas centrā rinda izveidojusies vakcinācijas personāla plānošanas kļūdas dēļ, šobrīd tā tiek risināta, darbam norīkotas papildus vakcinācijas brigādes, skaidro VM.

"Ļoti atvainojamies iedzīvotājiem, kam sestdienas rīts mūsu kļūdas dēļ ir bijis jāpavada rindā pēc vakcīnas! Šobrīd jau darām visu, lai rindu mazinātu. Apsolām, ka visi, kam šodien vakcīna bija jāsaņem to saņems, bet ar tiem, kuri šodien rindu neizstāvēju, sazināsimies, lai vienotos par citu vakcinācijas laiku," norāda Katrīna Priede, SIA "VC4" vakcinācijas projekta vadītāja.

Vakcinācijas pakalpojumu sniedzējs nodrošinās vakcīnu saņemšanu visiem, kam tā šodien ieplānota.

Jau ziņots, ka līdz šim vakcīnas pret Covid-19 pirmo devu Latvijā ir saņēmuši 425 594 cilvēki, bet vakcinācijas procesu noslēgušas 168 587 personas. Kopumā valstī veiktas 594 181 vakcīnas pret Covid-19 injekcijas.

Atbilstoši Centrālās statistikas pārvaldes datiem, Latvijā 2021.gada marta sākumā provizoriski bija 1,889 miljoni iedzīvotāju, tātad pirmo poti pret Covid-19 ir saņēmuši 22,53% iedzīvotāju, bet vakcinācijas procesu pabeiguši - 8,92%.

Piektdien iedzīvotāji pārsvarā saņēmuši "Pfizer/BionTech" vakcīnu. Kā pirmo devu "Pfizer/BionTech" vakcīnu saņēma 3972 cilvēki, "Moderna" pirmā deva tikusi 965 cilvēkiem, bet ar "AstraZeneca" vakcīnu sapotētas sešas personas.

Kā otrā deva "Pfizer/BionTech" vakcīna izmantota 3990 reizes, "AstraZeneca" vakcīna izmantota 1205 reizes, "Moderna" - 2315, bet "Johnson & Johnson" meitasuzņēmuma vakcīna, kurai nepieciešama tikai viena deva izmantota 1642 reizes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!