Foto: Publicitātes foto

Lai arī lēmums par ielas nosaukuma maiņu pieņemts pavasarī, Krievijas vēstniecības ēka līdz šim ilgstoši nemainīja adreses plāksni. Šobrīd gan tā nomainīta un pie ēkas tagad redzama plāksne ar nosaukumu "Ukrainas neatkarības iela", liecina Rīgas mēra Mārtiņa Staķa paustais vietnē "Twitter".

Risinājums esot rasts Rīgas domei sadarbojoties ar Ārlietu ministriju.

Portāls "Delfi" vēl 11. augustā rakstīja, ka piecus mēnešus pēc domes lēmuma, ar kuru Antonijas ielas posmam tika mainīts nosaukums, Krievijas Federācijas vēstniecības ēkai tā arī nav nomainīta adreses plāksne.

Rīgas domē iepriekš skaidroja, ka pašvaldība nevar sodīt vēstniecību par ielas nosaukuma plākšņu neizvietošanu pie vēstniecību ēkas, jo to neļauj Vīnes konvencija par diplomātiskajiem sakariem.

Arī Ārlietu ministrijā portālam "Delfi" iepriekš skaidroja, ka tā savas kompetences ietvaros komunicē ar diplomātiskajām pārstāvniecībām un ir oficiāli informējusi Krievijas vēstniecību, kā arī nosūtījusi ielas nosaukuma plāksnes.

"Vienlaikus uz Krievijas vēstniecību līdzīgi kā citām diplomātiskajām pārstāvniecībām attiecas 1961. gada Vīnes konvencijā par diplomātiskajām attiecībām paredzētā diplomātiskā imunitāte, tādēļ jautājums tiek risināts, ievērojot Vīnes konvencijā noteikto," iepriekš komentēja Ārlietu ministrijā.

Kā ziņots, lēmumu par nosaukuma maiņu Antonijas ielas posmam no Kalpaka bulvāra līdz Nikolaja Rēriha ielai, pārdēvējot to par Ukrainas neatkarības ielu, Rīgas dome atbalstīja ārkārtas sēdē 10. martā.

Lēmums par ielas posma pārdēvēšanu tika pieņemts, lai paustu atbalstu Ukrainas suverenitātei, teritorijas nedalāmībai un virzībai uz Eiropas integrāciju, kā arī izteiktu visstingrāko atbalstu Ukrainas tautas varonīgajai cīņai, pretojoties Krievijas īstenotajam iebrukumam.

Līdzīgu soli spērusi Lietuvas galvaspilsēta Viļņa, pārsaucot ielu, uz kuras atrodas Krievijas vēstniecība, par Ukrainas varoņu ielu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!