Dienā, kad Krievijā bojāgājušo ķīlnieku piemiņai izsludinātas sēras, arī pie Krievijas vēstniecības Rīgā cilvēki noliek ziedus.
Žogu apkārt Krievijas vēstniecības ēkai klāj ziedi, un BNS novēroja nelielu cilvēku pulciņu, kas, neskatoties uz lietu, kavējās pie vēstniecības un apsprieda traģiskos notikumus Krievijas galvaspilsētā.

Cilvēki apsprieda Krievijas specdienestu rīcību, ieplūdinot gāzi teātra centrā, kur atradās ķīlnieki un teroristi. Tāpat sapulcējušies apsprieda turpmākās Krievijas un Čečenijas attiecības. Kāda gados vecāka kundze bija noskaņota kareivīgi, norādot uz nepieciešamību "nobombardēt visu Čečeniju". Savukārt citi sprieda par iespējamajiem nākamajiem terora aktiem.

Vēstniecības preses sekretārs Leonīds Budakovs pavēstīja, ka oficiāli vēstniecībā nav atvērta līdzjūtību grāmata, tomēr cilvēki, kas "pēc sirds un sirdsapziņas aicinājuma atnāk izteikt savu līdzjūtību", var ierakstīt savu līdzjūtību speciālajā grāmatā.

Savukārt Daugavpilī cilvēki noliek ziedus pie Krievijas ģenerālkonsulāta. Iedzīvotāji rakstiski un telefoniski izsaka līdzjūtību, tostarp līdzjūtības vēstuli parakstījuši 900 Latgales transporta koledžas studentu, informēja Krievijas ģenerālkonsuls Daugavpilī Vasīlijs Tuzovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!