Foto: LETA

Pie Latvijas vēstniecības Krievijā norisinājies mītiņš par Latgales piederību Krievijai, apstiprināja Latvijas vēstniecības Krievijā otrais sekretārs Zigmārs Zilgalvis.

"Vēstniecības darbinieki ar mītiņa dalībniekiem nekontaktējās, un tika ievēroti visi drošības pasākumi," sacīja Zilgalvis. "Viņi rokās turēja plakātus ar uzrakstiem "Latgali Krievijai" vai "Latgale krievu zeme", izpildīja savu uzdevumu, iespējams, ka sevi fotografēja, un devās prom."

Viņš atzina, ka vēstniecībai nav zināms, kāda organizācija piedalījās mītiņā, taču norādīja, ka tas nebija iepriekš saskaņots.

Zilgalvis norādīja, ka aptuveni deviņi mītiņa dalībnieki, kuri ik pa laikam mainījās, pie vēstniecības uzturējās nepilnu stundu, līdz izklīda.

Tika gan novērots, ka Krievijas policija, kura apsargā Latvijas vēstniecību, ap to laiku esot palielinājusi apsardzes apjomu, kas varot liecināt, ka tās rīcībā esot bijusi informācija, kādu vēstniecība nebija saņēmusi.

Šī gan nav pirmā reize, kad pie vēstniecības Maskavā norisinājies mītiņš. 2011.gadā Kremļa organizētās jauniešu kustības "Naši" aktīvisti sarīkoja demonstrāciju pie Latvijas vēstniecības Maskavā, paužot savu neapmierinātību pret "valstisko fašismu Latvijā un Ukrainā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!