Aptuveni 15 cilvēku no kustības "Baltā pasaule" un Tautas komunistiskās partijas ceturtdien pie Latvijas vēstniecības Maskavā prasīja "nāvi fašistiem".
Tautas komunistiskās partijas līderis Leonīds Petrovskis aģentūrai "Interfax" paziņojis, ka piketa mērķis ir "iestāties pret fašisma atdzimšanu bijušajā PSRS".

"Šī atdzimšana var izpausties dažādi - nacionālā naida, ekonomiskā spiediena, atsevišķu pilsoņu kategorijas noniecināšanas veidā. Mēs redzam, ka Rīgā veidojas tieši tāds režīms," viņš sacīja.

Pie vēstniecībai pretējās ēkas sienas tika piekārts Latvijas prezidenti aizskarošs plakāts, lai gan piketa organizatori apgalvoja, ka tam ar Kanādas latvieti Vairu Vīķi - Freibergu nav nekāda sakara.

Tāpat piketa dalībnieki turēja plakātus "Mūsu MIGi nolaidīsies Rīgā!", "Nāvi fašistiem!", "Esesiešu leģionārus - uz karātavām!".

Aptuveni 35 ilgušajā piketā piedalījās Valsts domes deputāts komunists Vasilijs Šandibins un par līdzdalību 1991.gada janvāra komunistu apvērsuma mēģinājumā Viļņā notiesātais žurnālists Staņislavs Mickevičs. Policija nekādus pārkāpumus tā norisē nav konstatējusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!