Foto: NMP dienests

Nākamnedēļ noslēgsies Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) brigāžu operatīvo transportlīdzekļu parka atjaunošana. Gada laikā pie novadu mediķiem nodotas 136 jaunas ātrās palīdzības mašīnas, portālu "Delfi" informē NMPD komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Bukša.

Jaunie ātrās medicīniskās palīdzības auto nogādāti mediķu brigādēm Kurzemē, Zemgalē, Latgalē un Vidzemē. Ātrās palīdzības automašīnas iegādātas divās kārtās – pagājušā gada sākumā saņemti 45 jauni auto, bet gada sākumā - vēl 91 transportlīdzeklis.

NMP dienesta direktors Armands Ploriņš akcentē, ka šis ir bijis nozīmīgākais ieguldījums medicīniskā transporta autoparka atjaunošanā neatkarīgās Latvijas vēsturē. Tik apjomīga transporta atjaunošana bija iespējama, piesaistot Eiropas reģionālā attīstības fonda finansējumu periodā, kamēr tika veidots vienots dienests, kā arī, pateicoties Veselības ministrijas atbalstam.

Jaunie auto ir speciāli uzbūvēti atbilstoši noteiktām prasībām. Tie ir aprīkoti ar mūsdienīgu navigāciju, kā arī ar visu nepieciešamo cilvēku dzīvību glābšanai.

Brigāžu darba vajadzībām iegādāti auto gan ar četru reiz divu riteņu piedziņu, gan arī ar četru riteņu piedziņu, lai mediķi lauku teritorijās nokļūtu pie pacientiem arī pa grūti izbraucamiem ceļiem arī tad, ja ir slikti laikapstākļi vai nekvalitatīvs ceļa segums.

Iegādājoties 136 jaunos automobiļus, ir pilnībā atjaunots NMP dienesta autoparks, kas bija novecojis.

Iepriekš izmantotie transporta līdzekļi bija ar septiņus līdz pat 20 gadu veci ar ievērojamu nobraukumu – no 300 tūkstošiem līdz pat nepilnam miljonam kilometru. To tehniskais stāvoklis nereti apdraudēja došanos pie pacientiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!