Foto: Publicitātes foto

Divas Rīgas domē ietilpstošo partiju frakcijas – Nacionālā apvienība/Latvijas Reģionu apvienība un "Gods kalpot Rīgai" (GKR) – aicina Rīgas mēru no Rātsnama ēkas noņemt piektdienas vakarā uzkarināto LGBTQ karogu, jo tas, viņuprāt, šķeļot sabiedrību, paziņojumos medijiem norāda partijas.

NA/LRA piektdienas vakarā izplatītajā paziņojumā norāda, ka Rīgas mērs Mārtiņš Staķis rīkojies patvaļīgi un nedemokrātiski, ""uzspiežo­t savu gribu vairākumam bez diskusijām RD koalīcijā vai frakciju padomē".

Rīgas vicemērs Edmunds Ratnieks (NA/LRA) paziņojumā atgādina, ka Rīgas dome nav vienas partijas rokās – tā ir pašvaldības centrālā ēka, nevis vienas amatpersonas privātīpašums vai kafejnīca.

Karoga atrašanās uz ēkas balkona viņam kļuvusi zināma tikai piektdienas vēlā vakarā, kad domes darba laiks ir beidzies, kas, viņaprāt, norāda uz slēptu un aizmugurisku rīcību.

Ar paziņojumu sestdien klajā nākusi arī GKR frakcija. Paziņojumā tiek norādīts, ka lēmums nav diskutēts un atbalstīts kādā no domes sēdēm.

Tāpat partija norāda, ka tai ir nozīmīgas kristīgās un ģimeniskās vērtības un, lai gan partija cieņpilni izturas pret dažādību un tās izpausmēm sabiedrībā, tai nav pieņemams, ka Rātsnamā netiek respektēts visas sabiedrības viedoklis un "pašvaldība iesaistās sabiedrības uzskatu šķelšanā, nevis to vienošanā".

GKR uzsver, ka pašvaldībai primārā funkcija ir dažādu saimniecisko jautājumu risināšana, kas veicinātu pilsētas iedzīvotāju labklājību un pilsētvides uzlabošanu, nevis iesaistīšanās sabiedrības uzskatu šķelšanā.

"Rīga ir Latvijas galvaspilsēta, un tajā nepārdomāta vai vienpersoniska rīcība tiek izvērtēta ne tikai starp vietējiem iedzīvotājiem – rīdziniekiem –, bet tiek vērtēta arī starptautiskā līmenī. Uzskatām, ka šāda rīcība ir nepārdomāta un grauj mūsu valsts un pilsētas godu un cieņu," paziņojumā norāda GKR.

Tikmēr Staķis medijiem uzsvēris, ka LGBTQ karogs pie domes izkārts, solidarizējoties ar Latvijas pilsoņiem, kuri sestdien dodas praida gājienā, lai iestātos par cilvēktiesībām, pret vardarbību un diskrimināciju, un karogs no Rātsnama netiks noņemts.

Ar savu viedokli par situāciju dalījušies arī sociālo tīklu lietotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!