Foto: LETA

Rīgas pašvaldībā ceturtdien, 26. augustā, ir saņemti deviņi pieteikumi piketu rīkošanai Pils laukumā 3, sākot ar 27. augustu, katru dienu divu stundu garumā, portāls "Delfi" noskaidroja Rīgas domē.

Visus pieteikumus iesniegusi kāda fiziska persona.

Pasākumiem norādīts mērķis paust protestu pret plānotajiem grozījumiem Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumā. Katram piketam norādīts, ka to plānots apmeklēt 30 līdz 50 cilvēkiem, kas ir šobrīd maksimālais atļautais apmeklētāju skaits.

Domē piebilda, ka pašvaldība pieteikumus izskatīs likumā noteiktajā kārtībā.

Savukārt Valsts drošība dienestā (VDD) portālam "Delfi" norādīja, ka VDD redzeslokā atrodas visas aktuālās sociāli politiskās norises valstī un dienests ir informēts arī par minētajiem iespējamajiem protesta pasākumiem. "VDD sadarbībā ar Valsts policiju rūpīgi seko līdzi notikumu attīstībai, īpašu uzmanību pievēršot tam, lai netiktu apdraudēta valsts un sabiedrības drošība un veikti likumpārkāpumi," skaidroja iestādē.

Tāpat dienestā atzīmēja, ka tā ieskatā, pašreiz novērojamās tendences liecina par atsevišķu personu un organizāciju mērķtiecīgiem centieniem savās personīgajās interesēs izmantot sarežģīto situāciju, ko pasaulē izraisījusi Covid-19 pandēmija un saslimstības mazināšanas nolūkā ieviestie drošības pasākumi.

VDD skatījumā aktivitātes, kas vērstas pret sabiedrības veselības aizsardzībai ieviestajiem pasākumiem, veicina sabiedrības sašķeltību, apgrūtinot Latvijas valsts kopējos centienus apturēt Covid-19 izplatību.

Vienlaikus VDD atgādināja, ka demokrātiskā valstī ikvienam ir tiesības uz vārda brīvību, pulcēšanās brīvību, kā arī citām Satversmē garantētajām personiskajām brīvībām, tomēr šīs tiesības nav neierobežotas un neļauj pārkāpt citu personu tiesības.

VDD arī aicina iedzīvotājus neiesaistīties citu personu iniciētās provokācijās vai prettiesiskās aktivitātēs, kuras var apdraudēt līdzcilvēku veselību, drošību vai sabiedrisko kārtību

Jau vēstīts, ka pēdējo nedēļu laikā Rīgā un Latvijā notikušas vairākas protesta akcijas, kuru dalībnieki pauduši savu nostāju pret virkni sabiedrības uzmanības lokā esošu jautājumu, kā arī Saeimas un valdības lēmumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!