Foto: AFI
Rīgā pie Rātsnama, bijušā Rīgas Tehniskās universitātes laboratorijas korpusa vietā plānots izveidot publisko slidotavu, pastāstīja Rīgas domes Kultūras departamenta direktore Diāna Čivle.

Kā norādīja Čivle, šajā laukumā, kas atbrīvojies zem nojauktās ēkas, iecerēts izveidot slidotavu, kurā varētu notikt arī dažādas kultūras aktivitātes. "Varētu būt slidošanas apmācības, kādi priekšnesumi, akcijas, lai cilvēkiem būtu interesanti," sacīja Čivle.

Kultūras departaments tagad no idejas autoriem, SIA "Ice System", gaidot pasākumu programmu. Slidotava varētu darboties līdz martam, un patlaban projekts esot saskaņošanas stadijā.

Rīgas Būvvalde norāda, ka šī būšot īslaicīga sezona būve, tādēļ projekts neesot jāizstrādā, bet tikai jāsaskaņo vizuālais risinājums un praktiskas lietas, piemēram, kā pievadīs elektrību.

Būvvalde ideju jau esot saskaņojusi un tagad no pilsētas izpilddirektora jāsaņem atļauja publiska pasākuma rīkošanai. Līdz piektdienas pēcpusdienai gan nekāds pieteikums izpilddirektoram iesniegts nebija.

SIA "Ice System" valdes priekšsēdētāja Kristīne Maurzaķe atzina, ka pieteikums tiešām iesniegts vēl neesot un kaut ko konkrētāk varēšot zināt nākamnedēļ. "Vēl nemaz nezinām, vai paspēsim slidotavu ierīkot, tas nav tik vienkārši," sacīja Maurzaķe.

Slidotavā varētu slidot bez maksas, bet būtu jāmaksā par slidu iznomāšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!