Netālu no Rīgas robežas, Berģos, kompānija "Vitrum" būvdarbu laikā nelikumīgi izcirtusi bērzu birzi, pastāstīja Garkalnes novada domes priekšsēdētājs Juris Silovs.
Šī gada aprīlī SIA "Vitrum" iesniedza pašvaldībā ražošanas ēkas rekonstrukcijas būvprojektu, kurā paredzēja izzāģēt daļu no kokiem bērzu birzē pie Bitēnu ielas.

Pašvaldība atļāvusi izcirst 30 kokus, tomēr uzņēmējs, neizņemot ciršanas atļauju pašvaldībā uz minētajiem 30 bērziem, izcirta atļautos un vēl tikpat neatļautos kokus, stāstīja Silovs. Tādējādi tiks noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par patvaļīgu rīcību un neatļautām darbībām uz visiem apmēram 60 bērziem.

Līdz ar to ir atkāpes no saskaņotā projekta un Garkalnes novada domes būvvalde nolēmusi apturēt būvdarbus, izsaucot būvprojekta pasūtītāju uz pārrunām, lai noskaidrotu situācijas rašanās iemeslus un meklētu tās risinājumu.

Nelikumības risinājušās "Vitrum" teritorijā, Rožu prospektā 46a, Berģos, Garkalnes novadā. Patvarīgi un nelikumīgi izcirsti aptuveni 60 bērzi diametrā no desmit līdz 40 centimetriem.

Garkalnes novada domes amatpersonas šobrīd gatavo dokumentāciju, lai noformētu administratīvā pārkāpuma protokolu.

Lai risinātu šo situāciju, uzņēmējam tiks uzlikts par pienākumu apzaļumot teritoriju un rūpēties par jaunu koku iestādīšanu, norādīja Silovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!