Vairāk nekā 20 sieviešu ar polsterētām ķiverēm galvā ceturtdien piketā pie Saeimas ēkas nosodīja vardarbību pret sievietēm un bērniem ģimenēs.
Sievietes turēja rokās plakātus ar uzrakstiem "Iesit, kad nemīl", "Es gribu dzīvot bez zilumiem," Deputāti, atveriet acis", "2002.gadā ģimenēs nogalinātas bija 69 sievietes, šogad jau 75. Cik vēl?", "Sievietes ģimenē tiek nosistas, Repšes kungs, kurš dzemdēs?".

Krīzes centra "Skalbes" direktora vietniece Aiga Abožina paskaidroja, ka piketa mērķis ir aicināt valstsvīrus un amatpersonas vairāk pievērst uzmanību vardarbībai pret sievietēm, kas notiek ģimenēs.

Piketētājas vēlas panākt jauna likuma izstrādi, kas paredzētu aizliegumu sievai vai bērnam situšam vīrietim tuvoties ģimenei. Protestētājas arī uzskata, ka valstī nepieciešamas nakts patversmes sievietēm un bērniem, kas cieš no vardarbības.

"Vismaz viena sieviete katru dienu "Skalbēs" ierodas, pēc tam kad cietusi no vardarbības, bet paturēt vai palikt pa nakti viņas pie mums nevar," paskaidroja Abožina.

Visas piketa dalībnieces galvās bija uzlikušas īpašas polsterētas ķiveres.

Vienīgā amatpersona, kas bija iznākusi pie sievietēm aprunāties par vardarbības problēmu, bija Tautas partijas deputāts Mareks Segliņš. Abožina pauda nožēlu, ka pārējie deputāti nav uzskatījuši par vajadzīgu pievērst uzmanību piketētājām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!