Protestējot pret zemajām pensijām, otrdien pie Saeimas aptuveni 20 piketētāju aicināja valdību un Saeimu šā gada valsts budžeta grozījumos atvēlēt līdzekļus pensiju palielināšanai.
Pikets tika rīkots ar mērķi pievērst valdības un Saeimas uzmanību sociāliem jautājumiem, kuri, sadalot šā gada budžeta līdzekļu pārpalikumu, netiek risināti, informēja pasākuma vadītājs, Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) Rīgas organizācijas priekšsēdētājs Jāzeps Kozurs.

Budžeta grozījumos, ko šodien galīgajā lasījumā skatīs parlaments, nav domāts par pensionāriem, uzskata piketētāji, kuru plakāts vēsta: “Budžeta pārpalikumu arī pensionāriem!”

Protestētāji arī aicināja valdību nedzīvot uz pensionāru rēķina, no kuriem 91% saņem pensiju zem iztikas minimuma. “Iztikas minimums būs smilšu kalnā,” rakstīts uz cita plakāta.

Pēc LSDSP domām, lielie budžeta ieņēmumi ir izveidojušies arī pateicoties procentiem no pensiju budžeta, “kas tika un tiek pensionāriem atņemti ar milzīgajiem augļotāju procentiem, kurus valdība noteica par izsniegto kredītu pensiju fondam”.

LSDSP dome prasa dzēst vismaz atlikušo sociālajam budžetam uzrēķināto kredītprocentu summu.

Neviens no Saeimas deputātiem pie piketētājiem neatnāca.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!