Kilometru pirms Salacgrīvas, avarējot tālsatiksmes autobusam Viļņa - Rīga - Tallina, pirmdien gājis bojā tā vadītājs - Lietuvas pilsonis. Negadījums noticis pirmdien Limbažu rajonā ap plkst.14 kilometru pirms Salacgrīvas pilsētas robežas.
"Autobuss nobrauca no ceļa un noslīdēja gar ceļmalā esošo māju," teica Limbažu rajona kriminālpolicijas priekšnieks Juris Runcis.

Avārijā gāja bojā autobusa vadītājs, 1939.gadā dzimušais lietuvietis Jonass, bet pieciem pasažieriem bija nepieciešama medicīniskā palīdzība.

Pašlaik slimnīcā atrodas divi cietušie - kāda aptuveni 50 gadus veca Igaunijas sieviete un astoņgadīga amerikāņu meitenīte, kuras 1958.gadā dzimušais tēvs strādā Rīgā. Abas pacientes ārsti turpinās novērot, stāstīja Runcis. Pie meitenītes slimnīcā paliks arī tēvs.

Avārijā cietušas arī divas Latvijas iedzīvotājas - 1982. un 1984.gadā dzimušas jaunietes.

Visu cietušo miesas bojājumi atzīti par viegliem.

Avārijā bojāta autobusa priekšējā daļa un mājas, kuru aizķēra autobuss, apšuvums.

Pēc Runča vērtējuma, autobusā brauca ap 40 cilvēku. Autobusu apkalpo Viļņas autobusu parks un tas bija ceļā uz Tallinu.

Lai palīdzētu pārējiem pasažieriem nokļūt Tallinā, Viļņas autobusu parkam palīdzējuši Latvijas "Eurolines" firmas pārstāvji, kuri uz notikuma vietu nosūtījuši savu autobusu. Aptuveni 30 pasažieru turpinājuši ceļu, bet pārējie, lielākoties Latvijas pilsoņi, pirmdien ceļu uz Tallinu neturpinās.

"Pēc pirmatnējās iepazīšanās ar avārijas apstākļiem, avāriju izraisījusi autovadītāja neuzmanība, tomēr izmeklēšanas gaitā šī versija var būtiski mainīties," teica Runcis.

Sākotnēji kāds pasažieris policijai stāstījis, ka autobuss avarējis vadītāja neuzmanības dēļ, jo viņš sadursmes brīdī bijis pieliecies. Tomēr, aptaujājot pārējos pasažierus, šāda versija nav apstiprinājusies.

Tā kā autobusa avārijas iemesli vēl aizvien nav zināmi, ar lietuviešiem panākta vienošanās, ka autobusu vēl projām nevedīs, jo turpinās izmeklēšana, informēja Runcis.

Viņš informēja, ka, visticamāk, par notikušo krimināllietas nebūs, jo negadījuma vaininieks ir miris, tomēr par to vēl esot jālemj.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!