Pēdējo mēnešu laikā pieaudzis iedzīvotāju atbalsts Latvijas dalībai NATO - valsts pievienošanos Ziemeļatlantijas aliansei jūlijā atzinīgi vērtēja 66,1% iedzīvotāju, liecina "Latvijas faktu" aptaujas rezultāti.
Valdības Komunikāciju departamentā informēja, ka salīdzinājumā ar marta aptaujas rezultātiem no 63,9% uz 66,1% pieaudzis to respondentu skaits, kas atbalsta Latvijas dalību NATO vai neiebilst pret to (14,8% aptaujāto iedzīvotāju neiebilst pret Latvijas dalību NATO, bet vēlas saņemt vairāk informācijas šajā jautājumā; martā -16,7%). Īpaši pieaudzis to respondentu skaits, kas pamato savu pozitīvo attieksmi pret Latvijas dalību NATO ar uzskatu, ka tā veicinās valsts un iedzīvotāju drošību (no 21% uz 30,7%).

Mazāks (martā - 11,5%; jūlijā - 7,3%) ir to iedzīvotāju skaits, kuriem nav izveidojies konkrēts viedoklis par Latvijas dalību NATO. Savukārt 26,6% respondentu uzskata, ka Latvijai dalība NATO nav nepieciešama (martā - 24,5%). Vienīgās iedzīvotāju grupas, kur vairāk nekā trešdaļa respondentu neatbalsta Latvijas dalību NATO, ir cittautieši (43,8%), nepilsoņi (40%), kā arī Latgales iedzīvotāji (41,1%).

Jau vēstīts, ka Latvija kopā ar pārējām Baltijas valstīm cer novembrī gaidāmajā alianses galotņu sanāksmē Prāgā saņemt uzaicinājumu iestāties NATO. Šobrīd Latvija, Lietuva un Igaunija tiek uzskatītas par reālākajām kandidātēm otrajai paplašināšanās kārtai. Latvijas un citu kandidātvalstu gatavību vērtēs pēc Rīcības plāna dalībai NATO izpildes un citiem militāriem un politiskiem kritērijiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!