Aizvadītajā diennaktī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests palīdzējis vairākiem cilvēkiem, kuri cietuši no ķermeņa atdzišanas vai guvuši traumas slideno ietvju dēļ, informēja dienesta pārstāve Ilze Bukša.

Pagājušajā diennaktī mediķi snieguši palīdzību diviem cilvēkiem, kuriem konstatēta ķermeņa atdzišanu. Rēzeknes novadā kāds 60 gadus vecs vīrietis, iespējams, alkohola reibumā gulējis uz ielas, savukārt Pļaviņās kādam 81 gadu vecam vīrietim pēc ilgstošas atrašanās ārā konstatēta ķermeņa atdzišana. Abiem vīriešiem sniegta neatliekamā palīdzība.

Aizvadītajā diennaktī bijuši pieci Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta izsaukumi, kas saistīti ar traumām, kas gūtas paslīdot un pakrītot uz slidenām ietvēm. Visi pieci izsaukumi bijuši Rīgas reģionā.

Mediķu palīdzība sniegta 13 gadus vecam zēnam, kā arī četrām sievietēm vecumā no 50 līdz 79 gadiem. Cietušajiem konstatēti apakšdelma lūzumi, vaļējas galvas brūces, muguras un citas traumas. Visi cietušie hospitalizēti.

Mediķi arī atgādina, ka, iestājoties ziemai, cilvēki pastiprināti kurina krāsnis, tādējādi riskējot saindēties ar dūmiem. Piemēram, Rīgā, Matīsa ielā dedzis dzīvoklis, no kura divi cietušie hospitalizēti pēc saindēšanās ar dūmiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!