Foto: LETA
Iestājoties aukstākam laikam, palielinājies naktspatversmju apmeklējums – novembrī cilvēku skaits, kuri izmantoja naktspatversmes pakalpojumus, vidēji diennaktī bija 691, kas ir par 9,2% vairāk, nekā attiecīgajā laika periodā 2013. gadā, portālu "Delfi" informē Rīgas dome (RD).

Rīgas pilsētā darbojas 7 patversmes un naktspatversmes, kurās no 1. decembra Rīgas domes finansēto vietu skaits palielināts līdz 783, nepieciešamības gadījumā vietu skaitu var palielināt līdz 957.

Naktspatversmes darbojas no pulksten 18:00 līdz 8:00, bet, ja gaisa temperatūra būs zemāka par -10 ºC vai, ja temperatūra būs zemāka par 0 un vēja ātrums lielāks par 10 metriem sekundē, naktspatversmes darbosies visu diennakti.

Līdz diviem mēnešiem gadā cilvēks naktspatversmēs var uzturēties bez maksas.

Ja cilvēks naktspatversmē uzturas ilgāk par diviem mēnešiem un viņam nav noteikts trūcīgās personas statuss, cilvēks veic daļēju maksu (līdzdalības maksājumu) par naktspatversmes pakalpojumu 0,64 eiro dienā.

Rīgas patversmes nodrošina: gultasvietu, vakariņas, sanitāri higiēniskos pakalpojumus, personisko mantu dezinfekciju un glabāšanu, medicīnisko palīdzību, sociālā darbinieka konsultācijas katru darba dienu no plkst. 09.00 līdz 21.00.

RD vērš uzmanību – ja iedzīvotāju redzeslokā nonāk cilvēks, kurš uzturas dzīvošanai nepiemērotos apstākļos, kā, piemēram, dārza būdās vai šķūnīšos, lūgums informēt Rīgas patversmes Mobilo brigādi ielu sociālajam darbam ar bezpajumtniekiem pa tālruni 27023550.

Mobilā brigāde strādā pirmdienās, trešdienā, piektdienās un sestdienās no plkst. 9.00 līdz 17.00, otrdienās un ceturtdienās no pulksten 11:00 līdz 19:00.

Var zvanīt arī pa ārkārtas situāciju tālruni 112 vai policijai pa tālruni 110.

Rīdzinieki aicināti ziedot siltos apģērbus, apavus, siltas zeķes un segas – tās var nodot Rīgas patversmē Maskavas iela 208 un Katoļu ielā 57.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!