Foto: LETA
Piektdien un sestdien, 8. un 9. oktorbī, pie vairākiem vakcinācijas pret Covid-19 punktiem konstatēta pastiprināta iedzīvotāju interese par vakcināciju. Arī informatīvā tālruņa 8989 ienākošo zvanu statistika liecina, ka vairāk nekā 50% zvanu ir par pierakstu uz pirmo poti, portālam "Delfi" pavēstīja Nacionālā veselības dienesta Vakcinācijas projekta nodaļas pārstāve Inga Vasiļjeva.

Ņemot vērā pieaugošo interesi par vakcināciju pret Covid-19, vakcinācijas pakalpojuma sniedzēji aicina iedzīvotājus būt saprotošiem un iecietīgiem.Daudzi vakcinācijas pakalpojuma sniedzēji jau esot pastiprinājuši jaudas, preses paziņojumā medijiem norādīja Vasiļjeva.

Vakcīnas pret Covid-19 var saņemt arī pie sava ģimenes ārsta. Savukārt vietnē "manavakcina.lv" un 8989 var pieteikties uz vakcināciju ārstniecības iestādēs, vakcinācijas centros un vakcinācijas punkto, ja personai ir internetbankas pilnā versija un iespēja autentificēt sevi portālā www.latvija.lv, izvēloties sev ērtu vakcinācijas vietu, datumu un laiku.

Vakcinācijas projekta nodaļas pārstāve vēstīja, ka brīvo pierakstu skaits sestdienā līdz šim ir teju 30 000.

Nākamās nedēļas laikā tiks atvērti papildus desmit vakcinācijas centri visā Latvijā, savukārt vakcinācijas punkti tirdzniecības centros tiks pielāgoti jaunajām epidemioloģiskajām prasībām, nepieciešamības gadījumā tiks izvietoti arī mobilie vakcinācijas punkti.

Tāpat tiks turpināta arī izbraukuma vakcinācija apdzīvotās vietās, kurās ir zemi vakcinācijas pret Covid-19 aptveres rādītāji un iedzīvotājiem jāmēro salīdzinoši liels attālums līdz ģimenes ārsta praksei vai vakcinācijas punktam, kā arī senioru vakcinācija mājās, ģimenes ārstu praksēs un ārstniecības iestādēs visā Latvijā.

Sestdien, 9. oktobrī, izbraukuma vakcinācija pret Covid-19 notiks sešās Latvijas vietās.

Atbildes uz iedzīvotāju jautājumiem, par vakcīnām, vakcināciju, tostarp par vakcīnu drošumu, izstrādāšanu, reģistrēšanu, vakcīnas izstrādāšanas ātrumu, informācija par Latvijā pieejamām vakcīnām, potenciālajām blakusparādībām u.c. jautājumiem atrodamas šeit.

Jau vēstīts, ka piektdien Latvijā vakcīnas pret Covid-19 pirmo, otro vai tā dēvēto trešo devu saņēmuši 7958 cilvēki, bet pilnībā vakcinēto Latvijas iedzīvotāju īpatsvars sasniedzis 47,14%, tādējādi sasniedzot lielāko vidējo diennakts vakcinēto cilvēku skaitu vairākās pēdējās nedēļās.

"Delfi" jau rakstīja, ka, ņemot vērā straujo Covid-19 izplatību, Latvijā no 11. oktobra līdz 11. janvārim izsludināta ārkārtējā situācija.

Ārkārtējās situācijas laikā tiks paredzēti jauni ierobežojumi tirdzniecībā, ēdināšanā un kultūras pasākumu organizēšanā, kā arī pienākums līdz 15. novembrim vakcinēties valsts pārvaldē un pašvaldību iestādēs strādājošajiem.

Sīkāk par izmaiņām var lasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!