Andra Piebalga atbalstītāju skaits "Vienotības" priekšsēdētāja amatā varētu būt ļoti ievērojams, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" pieļāva partijas pārstāvis eiroparlamentārietis Krišjānis Kariņš.

""Vienotībai" ir vairākas lietas vajadzīgas. Pirmkārt, vadītājs, kas spētu apvienot dažādus cilvēkus. Domstarpības, kas izskan, viņas nav balstītas politikā vai mērķos, bet tīri personīgi. Piebalgu Andris, manuprāt, ir līdzsvarots cilvēks, viņa daba arī ir tāda, kas meklē draugus, nevis meklē ienaidniekus. Ar Piebalgu priekšā, ja viņu ievēlēs, tad mums ir nopietnāk jāskatas uz mūsu programmu un piedāvājumu. Es uzskatu, ka daudz vairāk jāuzstāj uz uzņēmējdarbības vides uzlabošanu," situāciju partijā komentēja Kariņš.

Pēc viņa vārdiem, Piebalga atbalstītāju skaits varētu būt ļoti ievērojams.

Jau ziņots, ka "Vienotības" valde pēc reģionālo nodaļu aicinājuma atbalstījusi ārkārtas kongresa sasaukšanu 4. jūnijā, kas ir ātrāk nekā tika plānots iepriekš.

Kā žurnālistiem norādīja partijas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, ārkārtas kongresā jūnijā tiks vēlēta jauna partijas valde un priekšsēdētājs, kā arī tā vietnieks. Partijas ierastie principi mainīti netikšot - lai virzītu kandidātu priekšsēdētāja amatam, nepieciešams 15 biedru atbalsts, bet valdes un priekšsēdētāja vietnieka amatam - 10 partijas biedru atbalsts. Āboltiņa arī uzsvēra, ka nākamajā valdes sēdē pirmdien tiks formāli nolemts par kandidātu izvirzīšanu, un termiņš plānots divu nedēļu laikā pēc nākamās valdes sēdes. Partijas līdere norādīja, ka ir pieņēmusi lēmumu, par to vai kandidēs uz partijas vadošajiem amatiem, taču šo lēmumu vēl publiski nepaudīs.

Piebalgs apstiprināja, ka "Vienotības" biedri ir par viņu runājuši par kandidēšanu uz partijas priekšsēdētāja amatu, kā arī pauduši atbalstu, tomēr Piebalgs nekomentēja, vai viņam jau ir 15 biedru atbalsts.

Jau ziņots, ka SKDS aptauja rāda, ka februārī "Vienotības" reitings nokrities līdz 5,4%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!