Enerģētikas komisārs Andris Piebalgs uzskata, ka jaunajam Eiropas komisāram no Latvijas vajadzētu būt ar pieredzi politiskajā darbā – kādam bijušajam ministram, premjeram vai Saeimas priekšsēdētājam.

Piebalgs intervijā laikrakstam "Neatkarīgā Rīta Avīze" atzīst, ka valodu zināšanām nevajadzētu būt noteicošajām Eiropas komisāra izvēlē.

" Tās pašas valodas zināšanas ir laba lieta, bet tās nav galvenās. Galvenā ir spēja strādāt vispirms ar valstīm, EP, un tās pamatā ir diplomātija. Jāmēģina intuitīvi atrast, kur ir vairākums, rēķinoties ar to, ka būs daļa, kas tevi šausmīgi kritizēs – gan par lietu, gan formāli. Jāmāk strādāt ar EK dienestu, jābūt ļoti skaidrām politiskām vadlīnijām, vienlaikus nejaucoties administrācijā, jāatrod īstais balanss. Vienmēr palīdz, ja ir bijusi politiskā pieredze valstī. Arī man tā ir palīdzējusi. Tas, ka es biju vēstnieks, nevienu īpaši neinteresēja, bet interesēja tas, ka esmu bijis ministrs, ka esmu saskāries ar vēlētājiem – uz to Eiropa tomēr skatās, jo visu laiku tiek meklēta šī leģitimitāte caur Eiropas vēlētājiem. Tāpēc man liekas, ka cilvēkam būtu jābūt bijušam ministram, premjeram, Saeimas priekšsēdētājam – ar kaut kādu politisko briedumu," pauž Piebalgs.

Jau vēstīts, ka koalīcijas partijām ir dažādi kandidāti nākamā Eiropas komisāra amatam un vienošanās par to pagaidām nav panākta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!