Foto: LETA

Latvijai šodien ir jābūt spēcīgai un gudrai valstij, kurā ir eiropeiskas un nacionālas vērtības, kā arī caurredzama politika, "Vienotības" ārkārtas kongresā sestdien pauda partijas priekšsēdētāja amata kandidāts, bijušais eirokomisārs Andris Piebalgs.

Piebalga ceļš uz "Vienotību" neesot bijis nejaušs un Latvijas politikā šobrīd nav citas partijas, kas aizstāvētu viņa politiskās pamatvērtības. Viņš sacīja, ka šīs vērtības ir droša, eiropeiska un nacionāla Latvija, profesionāla un caurredzama politika, taisnīgums un ilgtspēja.

"Tādēļ mans ceļš uz partiju ir bijis pašsaprotams, un es pat teiktu, nepieciešams. Kopš mirkļa, kad 2014.gadā kļuvu par "Vienotības" biedru, esmu varējis piedalīties partijas iekšējā dzīvē. Manuprāt, par spīti visiem strīdiem un nebūšanām, partijai ir izdevies saglabāt savu veselīgo kodolu, brīvas diskusijas gaisotni, biedru gatavību kopīgam darbam un arī ticību nākotnei," sacīja Piebalgs.

Bijušais eirokomisārs uzsvēra, ka partijas iekšējie strīdi ir kļuvuši par ieroci politiskā spēka oponentu rokās – tas viss nav tikai īslaicīgs vājums. ""Vienotībai" ir jāmainās, ja mēs gribam saglabāt savu lomu un ietekmi Latvijas politikā – kas, manuprāt, ir izšķiroši svarīgi tieši šodien," sacīja Piebalgs. Taču pārmaiņas neesot nepieciešamas, jo partijas virziens bijis nepareizs - partija ir spējusi atjaunot ekonomikas izaugsmi, noslēgt starptautiskā aizdevuma programmu, veikt virkni nozīmīgu reformu.

"Mēs nevaram atļauties populismu, publisku netīrās veļas mazgāšanu, partijas kopīgo interešu neievērošanu," stāstīja Piebalgs, sakot, ka steidzamības kārtā ir jādomā par spēcīgu saikni starp mūsu valsts līmeņa politiķiem, partijas valdi, nodaļām un biedriem.

"Tam labi var kalpot "Vienotības" diskusiju platforma "sarunas" un regulāras valdes locekļu, deputātu un ministru vizītes partijas nodaļās. Sarežģītus un jūtīgus jautājumus ir jāizlemj plašā partijas diskusijā," minēja priekšsēdētāja amata kandidas.

Savas uzrunas nobeigumā Piebalgs pauda, ka Latvijai šodien ir jābūt spēcīgai un gudrai valstij. Viņš neredzot nevienu citu politisko spēku, kurš to spētu nodrošināt, kā vien "Vienotība".

"Tas ir mans galvenais apsvērums, kandidējot šajā partijai sarežģītā brīdī valdes priekšsēdētāja vēlēšanām. Mūsu partija pienākums ir nenogurstoši rūpēties par Latvijas drošību un labklājību," pauda politiķis.

Jau vēstīts, ka sestdien norisinās politiskās partijas "Vienotība" ārkārtas kongress. To sasaukt ātrāk par iepriekš lemto oktobri, aicināja partijas reģionālās nodaļas. Partijas ārkārtas kongresā tiks vēlēta gan partijas valde, gan priekšsēdētājs. Uz priekšsēdētāja amatu kandidē bijušais eirokomisārs Andris Piebalgs un Saeimas frakcijas priekšsēdētājas vietnieks Edvards Smiltēns. Trešdien Rīgā noslēdzās abu kandidātu publiskās debates, kas norisinājās kopumā piecās Latvijas vietās.

"Vienotība" dibināta 2011. gada augustā, apvienojoties partijām "Jaunais laiks", "Pilsoniskā savienība" un "Sabiedrība citai politikai". Partijas mērķis ir veidot Latviju par nacionālu, eiropeisku un demokrātisku valsti, kuras sabiedrība būtu izglītota, vesela un droša par nākotni, pausts partijas mājaslapā. Āboltiņa partiju vadījusi kopš dibināšanas.

Tāpat jau ziņots, ka "Vienotība" jaunākajos centra SKDS publicētajos partiju reitingos maijā ieņem ceturto vietu ar 5,4% vēlētāju atbalstu. Savukārt pēc "Latvijas Faktu" aptaujas par "Vienotību" balsotu 4,1%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!