Foto: LETA

Politiskās partijas "Vienotība" valdes priekšsēdētājs Andris Piebalgs nejūtas drošs par savu pozīciju, ņemot vērā šī brīža partiju reitingus un valdošo noskaņu par partijas padarīto.

Intervijā Latvijas Televīzijas rīta raidījumam "Panorāma" partijas vadītājs atzina, ka viņam nav izdevies radīt sabiedrības uzticību viņa vadītajai "Vienotībai" tādā līmenī, kādai tai būtu jābūt. Tāpēc viņš nejūtoties drošs par savu pozīciju.

Runājot par savu amatu, politiķis sacīja, ka viņam nāksies atskaitīties partijas biedriem par tām lietām, kuras, neskatoties uz dotajiem solījumiem, viņam neesot izdevies sasniegt, taču tas, vai viņš saglabās savu amatu, lielā mērā atkarīgs no pašvaldību vēlēšanu rezultātiem. Vaicāts, vai viņš plāno atkāroti kandidēt uz partijas vadītāja amatu, Piebalgs norādīja, ka par to vēl ir pāragri runāt.

Politiķis skaidroja, ka "Vienotības" reitingi aizvien ir slikti. Lai arī tas viņu apbēdinot, tomēr secināts, ka partija ir stabila.

Runājot par "Vienotības" darbu koalīcijā, Piebalgs skaidroja, ka lielākais satricinājums izglītības nozarē bijis Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas jautājums (RPIVA). Viņaprāt, pušu dialogs nav bijis veiksmīgs, taču, neskatoties uz to, izglītības ministra Kārļa Šadurska (V) reitings uz vēlēšanām būs pozitīvs.

Kopumā valdību Piebalgs vērtē kā stabilu un pauda viedokli, ka šī valdība nostrādās līdz nākamajām vēlēšanām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!