Foto: AFI

"Vienotības" priekšsēdētājs Andris Piebalgs noraida pārmetumus par to, ka Valsts ieņēmumu dienesta (VID) problēmās vainojami līdzšinējie šī politiskā spēka ministri, uzsverot, ka "Vienotības" pārraudzībā īstenotās VID reformas nodrošinājušas ēnu ekonomikas mazināšanos Latvijā.

Paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem Piebalgs norāda: "Ievērojamais ēnu ekonomikas īpatsvara samazinājums Latvijas tautsaimniecībā ir pārliecinošākais pierādījums tam, ka "Vienotības" pārraudzībā īstenotās reformas VID bijušas sekmīgas, ievērojami uzlabojot gan paša dienesta darbu, gan sabiedrības un uzņēmēju līdzdalību un iesaisti".

Politiķis apgalvo, ka cīņa ar ēnu ekonomiku vienmēr bijusi partija prioritāte, kam veltīts arī darbs Finanšu ministrijas vadībā. "Jāatgādina arī, ka "Vienotības" ministru laikā no darba VID bijušas spiestas aiziet vairākas skandalozas VID amatpersonas, viņu vidū arī bijušais VID ģenerāldirektors Andrejs Sončiks, kuru atzina par vainīgu krimināllietā par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, un vēlāk kukuļdošanā lielā apmērā apsūdzētais Vladimirs Vaškevičs," klāsta Piebalgs.

Viņš piebilst, ka aizvadītajos gados VID paveikts nozīmīgs darbs, tomēr darāmā aizvien vēl ir daudz.

Kā ziņots, Valsts prezidents Raimonds Vējonis telekanāla LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja, ka VID problēmās vainojami līdzšinējie "Vienotības" ministri.

Par VID pēdējā laikā esošajām problēmām atbildība esot jāuzņemas iepriekšējiem finanšu ministriem, kas vadīja nozari. Līdz ar to tas ir "Vienotības" jautājums, kurai pirmo reizi finanšu ministrs bija 2002.gadā Repšes valdības laikā.

Prezidents arī norādīja - ja kādam ir informācija, ka VID vadītājas aiziešana un problēmas šajā iestādē ir ar politisku zemtekstu, tad jārunā skaidri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!