Foto: LETA

Eiropas Savienības attīstības komisārs Andris Piebalgs iecelts augsta līmeņa darba grupā, kas dos padomus par jaunattīstības valstu palīdzības programmas nākamajiem mērķiem, lai samazinātu nabadzību un nodrošinātu to ilgtspējīgu attīstību, informēja Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā.

Darba grupu "Tūkstošgades attīstības mērķu programma pēc 2015. gada" kopīgi vadīs Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons, Libērijas prezidente Ellena Sērlīfa Džonsone un Indonēzijas prezidents Susilo Bambangs Judojono. Padomdevēju darba grupā darbojas 26 pārstāvji no ANO, valdībām, privātā sektora un pilsoniskās sabiedrības.

Šī darba grupa ir viena no ANO iniciatīvām attīstības programmas uzlabošanai pēc 2015.gada, un tās darbu koordinēs starptautiska darba grupa par ilgtspējīgas attīstības mērķiem, kas tika nosprausti ANO konferencē Riodežaneiro.

"Esmu pagodināts būt darba grupā, kas ir atbildīga par Tūkstošgades attīstības programmas nākamo mērķu noteikšanu. Tas ir novērtējums ES spēcīgajai apņēmībai atbrīvot sabiedrību no nabadzības slazda. Programmai ir ļoti nozīmīga loma starptautiskās sabiedrības mobilizēšanā cīņai pret nabadzību. Mēs esam sasnieguši labus rezultātus, tomēr mums nebūtu jāapstājas pie sasniegtā. Darba grupā sagatavosim ieteikumus, lai sniegtu jaunu redzējumu un konkrētus priekšlikumus jaunattīstības valstu ilgtspējīgas attīstības atbalstam," sacījis Piebalgs.

Eiropas Komisija 15. jūnijā uzsāka sabiedrisko apspriešanu "Ceļā uz attīstības pamatprogrammu pēc 2015. gada", kas ilgs trīs mēnešus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!