Piecu Saeimas deputātu izstāšanās no "Vienotības" neietekmēs valdības stabilitāti, uzskata koalīcijas partneri.

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis sacīja, ka iecerējis kopā ar Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS) tikties ar šiem pieciem deputātiem - Ilzi Viņķeli (V), Lolitu Čigāni (V), Intu Dālderi (V), Andreju Judinu (V) un Alekseju Loskutovu (V). Brigmanis ir ieinteresēts, lai šie cilvēki paliktu strādāt koalīcijā. "Cik jūtu no viņu signāliem, viņi ir gatavi konstruktīvi strādāt," piebilda politiķis.

Brigmanis domā, ka šī situācija valdības stabilitāti neietekmēs, jo minētie deputāti ir profesionāli un atbildīgi politiķi.

Arī nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars uzskata, ka pagaidām "piecinieka" aiziešana no "Vienotības" valdības darbu neietekmēs. Ja "Vienotības" frakcija būs vienota, tad nav pamata runāt par tūlītējiem draudiem valdības stabilitātei, akcentēja Dzintars.

Kā ziņots, Dālderis, Viņķele, Čigāne, Judins un Loskutovs uzrakstījuši iesniegumus par izstāšanos no partijas "Vienotība". Šie deputāti turpinās darboties "Vienotības" Saeimas frakcijā.

Šie deputāti iepriekš paziņojuši, ka varētu pievienoties kādai jaunai partijai.

Minētie deputāti jau iepriekš vairākkārt pauduši atšķirīgu pozīciju no "Vienotības" vadības, īpaši valdības veidošanas procesā, kad Viņķelei tika pārmesta "Vienotības" premjera amata kandidāta virzīšanas bloķēšana. Toreiz opozicionāru vidū bija arī Veiko Spolītis, kurš strādā "Vienotības" frakcijā, bet no partijas ir izstājies pēc skandāla, kas bija saistīts ar braukšanu reibumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!