Foto: AFI

Piecu Valsts Ieņēmumu dienesta (VID) darbinieku pārcelšana uz Ieslodzījumu vietu pārvaldi (IeVP) šogad izmaksās 56 924 eiro, liecina Tieslietu ministrijas (TM) projekts, ko otrdien skatīs valdība.

Attiecībā uz 2017. gadu un turpmāk jāpalielina Tieslietu ministrijas bāzes izdevumi apakšprogrammā "Ieslodzījuma vietas" 2017. gadam, bet turpmāk ik gadu būs nepieciešami 97 601 eiro.

Lai nodrošinātu piecu ierēdņu pārcelšanu uz Ieslodzījuma vietu pārvaldi un to darba uzsākšanu no 1.jūnija, ir jāpārdala finansējums no Finanšu ministrijas programmas, samazinot Valsts ieņēmumu dienesta ēkas Rīgā, Talejas ielā, telpu nomas maksai piešķirto finansējumu, uz Tieslietu ministrijas budžeta apakšprogrammu 56 924 eiro apmērā, kas ir izdevumi atlīdzībai, tajā skaitā atalgojumam 45 580 eiro, sacīts projektā.

Tieslietu ministrijā 2.maijā saņēma vēstuli no VID, kurā bija ietverts priekšlikums izskatīt iespēju pārcelt atsevišķus dienesta ierēdņus uz TM padotībā esošajām iestādēm, "lai efektīvi organizētu valsts pārvaldes darbību, nodrošinot cilvēkresursu izmantošanu sabiedrības interesēs".

Jau ziņots, ka nolemts rotācijai pakļaut kopumā 39 VID amatpersonas.

Rotācija sākās, kad marta beigās finanšu ministre uzdeva VID ģenerāldirektorei nodrošināt, lai tie dienesta darbinieki, par kuriem ir kritusi nopietna aizdomu ēna un par kuriem ir informācija, ka no viņu puses ir bijusi negodprātīga darbība, VID esošajās struktūrās vairs nestrādātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!