Foto: DELFI
Poļu intelektuālās domas kultūras izdevniecība "Respublika" izveidojusi 100 Austrumeiropas gaišāko prātu un ideju topu, šajā sarakstā iekļaujot arī piecu inovatīvu projektu autorus no Latvijas.

"Respublika" sarakstu radījusi, sadarbojoties ar interneta gigantu "Google", ietekmīgo britu laikrakstu "Financial Times" un Polijas žurnālu "Visegrad Insight".

No Latvijas prestižajā sarakstā iekļauta Inga Sprinģe par pētnieciskās žurnālistikas centra "Re: Baltica" izveidi, viens no portāla "Manabalss" dibinātājiem Kristofs Blaus, tehnoloģiju "start-up" idejas "infogr.am" autori Uldis Leiterts, Raimonds Kaze un Alise Semjonova, Latvijas IT klastera izpilddirektore Lilita Sparāne un biotehnoloģiju uzņēmuma "Conelum" izpilddirektors Antons Adamovičs.

Kā norāda topa veidotāji, sarakstā iekļauti tie cilvēki, kuri spējuši radīt inovatīvākās pilsonisko sabiedrību iedvesmojošas idejas, kas, izmantojot jauno tehnoloģiju sniegtās iespējas, sabiedrībā rada pozitīvas pārmaiņu vēsmas.

100 gaišāko prātu sarakstā visvairāk minēti Polijas pilsoņi, 16 pārstāv Slovākiju, 14 - Čehiju, 8 – Ungāriju. No Bulgārijas tajā ir sešas personas, no Latvijas, Ukrainas un Igaunijas izvēlēti pieci pārstāvji, no Lietuvas - četri, Rumānijas - trīs, Baltkrievijas - divi, bet no Azerbaidžānas un Horvātijas - pa vienam.

Oficiāli topa rezultāti tiks paziņoti ceturtdien, 2.oktobrī, Polijas pilsētā Sopotā Eiropiešu jauno ideju foruma laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!