Foto: Shutterstock

Otrdien, 9. jūlijā, pulksten 14.46 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis izsaukumu uz Valmieru, kur no dzīvojamās mājas bija redzami dūmi, portāls “Delfi” uzzināja VUGD.

Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatējuši, ka vienā no ēkas dzīvokļiem piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens. Ugunsdzēsēji no piedūmotajām telpām izglābuši vienu cilvēku, kurš nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Pulksten 14.57 ugunsgrēks likvidēts.

Ik dienas VUGD saņem vairākus izsaukumus, kur dzīvojamā mājā ir jūtams sadūmojums vai pa dzīvokļu logiem redzami dūmi. Ierodoties notikuma vietā tiek konstatēts, ka uz ieslēgtas plīts aizmirsta panna vai katliņš, kura saturs jau ir aizdedzies, radot spēcīgu sadūmojumu.

Šie ugunsgrēki parasti ir platībā nelieli, tomēr to radītais piedūmojums var būtiski kaitēt mājokļa iemītnieku veselībai un pat dzīvībai. Nereti piedeguša ēdiena izraisītos ugunsgrēkos cietušos un izglābtos cilvēkus no traģēdijas šķir tikai kaimiņu un garāmgājēju modrība, kuri par redzētajiem dūmiem ziņo ugunsdzēsējiem glābējiem, norāda dienests.

VUGD aicina iedzīvotājus nepaļauties tikai uz līdzcilvēkiem, bet ievērot piesardzību, gatavojot vai sildot ēdienu, neatstāt ēdienu uz ieslēgtas plīts bez uzraudzības un uzstādīt mājokļos dūmu detektorus, kas ar spalgu skaņas signālu laikus pavēstīs par izveidojušos sadūmojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!