Foto: Pixabay

Naktī uz otrdienu ugunsdzēsēji steigušies uz izsaukumu Rīgā, kur daudzstāvu dzīvojamā mājā bija jūtama deguma smaka, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Izsaukums saņemts pulksten 4.08. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatējuši, ka piecstāvu dzīvojamā mājas dzīvoklī bija dedzis uz ieslēgtas plīts atstāts piededzis ēdiens 0,10 kvadrātmetru platībā. Telpā izveidojies spēcīgs sadūmojums.

Cenšoties apdzēst liesmas paša spēkiem, ugunsgrēkā cietis cilvēks. Cietušais nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Pulksten 4.22 ugunsgrēks likvidēts.

Lai piedeguša ēdiena izraisītos ugunsgrēkos neciestu un neietu bojā cilvēki, VUGD aicina iedzīvotājus ievērot piesardzību. Gatavojot vai sildot ēdienu, iedzīvotāji aicināti neatstāt ēdienu uz ieslēgtas plīts bez uzraudzības, bet savā dzīvesvietā jāievieto dūmu detektorus, kas ar spalgu skaņas signālu laikus pavēstīs par telpā izveidojušos sadūmojumu.

Kopumā aizvadītajā diennaktī, laikā no 22. jūlija pulksten 6.30 līdz 23. jūlija pulksten 6.30, VUGD saņēmis 32 izsaukumus – 11 uz ugunsgrēku dzēšanu, 18 uz glābšanas darbiem un trīs no izsaukumiem bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!