Foto: LETA

Aizvadītajās brīvdienās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) glābēji dzēsuši piedeguša ēdiena izraisītus ugunsgrēkus. Tajos cietuši divi cilvēki, portālu "Delfi" informēja VUGD pārstāve Agrita Vītola.

Sestdien glābēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur daudzstāvu ēkas dzīvoklī dega piededzis ēdiens. Ar glābšanas maskas palīdzību no piedūmotā dzīvokļa tika izvests cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) darbiniekiem.

Tāpat glābēji sestdien saņēma izsaukumu Rīgā, kur daudzstāvu ēkas dzīvoklī dega sadzīves mantas, komunikāciju šahta un bēniņu siltinājums. No piedūmotā dzīvokļa tika izglābts viens cilvēks, bet 30 cilvēki tika evakuēti no blakus dzīvokļiem.

Glābēji steidzās arī uz izsaukumu Ķekavas novadā, kur daudzstāvu mājas dzīvoklī bija nostrādājis dūmu detektors, un dega ēdiens. No piedūmotā dzīvokļa tika izglābts cilvēks.

Svētdien Rīgā no Daugavas tika izcelts bojāgājis cilvēks un nodots Valsts policijas darbiniekiem.

Kopumā nedēļas nogalē VUGD saņēma 96 izsaukumus – 34 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem viens bija meža ugunsgrēks, 45 uz glābšanas darbiem, bet 17 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!