Foto: LETA

Pirmdien piedeguša ēdiena ugunsgrēkā Līvānos no piedūmotām telpām Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) izglāba cilvēku, portālu "Delfi" informēja VUGD pārstāve Agrita Vītola.

Pirmdien pulksten 20.37 VUGD saņēma izsaukumu uz Līvāniem, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju daudzstāvu dzīvojamā mājā bija jūtama dūmu smaka.

Ierodoties notikuma vietā, glābēji konstatēja, ka vienā no ēkas dzīvokļiem virtuvē dega piededzis ēdiens divu kvadrātmetru platībā. No piedūmotām telpām tika izglābts cilvēks un nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Pulksten 21.38 ugunsgrēks tika likvidēts.

Pulksten 21.14 ugunsdzēsēji steidzās uz izsaukumu Rugāju novada Rugāju pagastā, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju dega divu stāvu šķūnis. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka deg pusotra stāva dzīvojamā māja pilnā 150 kvadrātmetru platībā. Mājas jumts un sienas konstrukcijas jau bija iebrukušas. Pulksten 02.58 ugunsgrēks tika likvidēts.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 33 izsaukumus – 13 uz ugunsgrēku dzēšanu, 17 uz glābšanas darbiem un trīs izsaukumi bija maldinājumi. Ugunsdzēsēji devās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, elektrolīnijas balsta stabs, sodrēji ēkas dūmvadā, saimniecības ēka, kūpinātava, vieglā automašīna, apgaismes ierīce, neapsaimniekota ēka.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma arī septiņus izsaukumus saistībā ar spēcīgā vēja radītajiem postījumiem ­­– nolūzušiem kokiem, kas bija pārkrituši pār ceļa braucamo daļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!