Satiksmes ministrija (SM) tomēr nolēmusi mainīt trešās UMTS/GMS mobilo telekomunikāciju licences izsoles nosacījumus, pretendentu pieteikšanās termiņu pagarinot par trijiem mēnešiem, šodien žurnālistus informēja satiksmes ministrs Ainārs Šlesers (LPP).
Pieteikšanās termiņš tiks pagarināts līdz nākamā gada 25.februārim.

Nolemts arī veikt grozījumus attiecībā uz nepieciešamo investīciju apjomu, proti, pretendentiem būs jāiesniedz konkrēts investīciju plāns par vismaz 150 miljonu eiro (103,8 miljonu latu) ieguldīšanu.

Savukārt prasība gada laikā izveidot no pašreizējiem operatoriem neatkarīgu elektronisko sakaru tīklu visā Latvijā netiks mainīta.

Šlesers joprojām uzskata, ka investīcijas par 150 miljoniem eiro ir minimālā summa, kas nepieciešama jauna tīkla izveidei, tomēr konkrēta plāna iesniegšana izsoles konkursa komisijai, pēc viņa domām, ļaus daudz vieglāk izvērtēt, kurš no pretendentiem ir kvalificējies un kurš ne.

Ministrs grozījumus izsoles nosacījumos ierosinās izskatīt Ministru kabineta ārkārtas sēdē pirmdien - 20.decembrī.

Šlesers informēja, ka līdz šim nopietnu interesi ir izrādījušas četras kompānijas.

LETA jau ziņoja, ka iepriekšējā premjera Induļa Emša (ZZS) vadītā valdība trešās UMTS/GSM licences izsoles termiņu un jaunos nosacījumus apstiprināja 23.novembrī. Atbilstoši šiem nosacījumiem pretendentam intereses apliecinājums jāiesniedz līdz 21.decembrim, savukārt finansiālais nodrošinājums - līdz 28.decembrim.

Licences sākumcena noteikta 1,3 miljoni latu. Emša valdības apstiprinātie nosacījumi paredz, ka papildus jaunajam operatoram jānodrošina projekta kopējo investīciju apjoms ne mazāk kā par 150 miljoniem eiro (103,8 miljoni latu) un no pašreizējiem operatoriem neatkarīgs elektronisko sakaru tīkls visā Latvijā jāizveido viena gada laikā.

Aigara Kalvīša (TP) valdība, neskatoties uz Latvijas Telekomunikāciju asociācijas iebildumiem, ka izsoles nosacījumi ir pārāk stingri, tos nemainīja.

Arī viens no iespējamajiem licences pircējiem Dānijas kompānija TDC pauda viedokli, ka pieteikšanās termiņš ir jāpagarina, tomēr SM tam līdz šim nepiekrita.

Interesi par licences iegādi izrādījusi arī Virdžīnu salās reģistrētā kompānija "International Telecommunications and Technologies", kuras vārds medijos ticis saistīts ar Šlesera kādreizējiem darījumu partneriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!