Foto: LETA

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas deputāti trešdien piekrita izdot deputāta Jāņa Trupovnieka (Zaļo un zemnieku savienība) izdošanai administratīvai sodīšanai pēc Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) lūguma.

Trupovnieks paskaidroja, ka lieta saistīta ar 2013. gadā Balvu novada domes pieņemtu lēmumu par neapdzīvotu telpu izīrēšanu diviem uzņēmumiem. Tobrīd Trupovnieks ieņēma Balvu novada domes deputāta amatu un piedalījās lēmuma pieņemšanā.

Deputāts apstiprināja, ka ir bijis KNAB sniegt paskaidrojumus par šo lietu. Balvu novada dome 2013. gadā pieņēmusi lēmumu par neapdzīvotu telpu izīrēšanu diviem uzņēmumiem, kuri šobrīd sekmīgi strādā un nodarbina 20 cilvēkus, sacīja politiķis. KNAB ieskatā, pieņemot lēmumu par telpu izīrēšanu, bijusi pārkāpta juridiskā procedūra.

Viņš argumentēja, ka rezultātā Balvi ir ieguvuši sekmīgi strādājošu uzņēmumu, bet atzina, ka ir bijusi pārkāpta juridiskā procedūra telpu izīrēšanā un kā izteicās deputāts "likums paliek likums" un aicināja izdot viņu administratīvajai sodīšanai. Par tādu pašu pārkāpumu citi Balvu novada domes deputāti, kuri piedalījās konkrētā lēmuma pieņemšanā, saņēmuši 70 eiro lielu sodu.

KNAB pēc atbilstošās informācijas saņemšanas un izvērtēšanas vērsies Saeimas komisijā ar lūgumu izdot Trupovnieku administratīvai sodīšanai.

Deputāts iepriekš norādīja, ka gadījumā, ja KNAB vērsīsies Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā, tad viņš lūgs piekrist viņa izdošanai, jo par šo pašu pārkāpumu sodu saņēmuši jau vairāki Balvu novada domes deputāti, kuri tāpat kā viņš tolaik atbalstījuši lēmumu par telpu izīrēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!