No piektdienas, 29. janvāra, projektu "Tava klase" skolēni varēs skatīties pirmdienās un piektdienās televīzijas kanālos "RīgaTV 24" un "ReTV", kā arī projekta mājaslapā. Piektdien "Tava klase" pārraidīs tikai "ReTv", taču jau pirmdien, 1. februārī, pārraidei pievienosies arī "RigaTv24".

Jauno mācību stundu filmēšana notiek no 21. janvāra. Šobrīd filmētais materiāls attiecas uz 1., 4., 7. un 10. klašu mācību vielu un ir konceptuāli un saturiski izstrādāts saskaņā ar pilnveidoto izglītības saturu, norādīja Izglītības un zinātnes ministrija (IZM).

Tiesa, ņemot vērā attālinātās mācības mazāko klašu skolēniem, televīzijas programma izstrādāta īpaši sākumskolēnu vajadzībām. "Diena ir strukturēta, ievērojot vajadzību izkustēties, atpūsties un dažādot veicamos uzdevumus," medijus preses paziņojumā informēja IZM.

Projekts "Tava klase" darbu uzsāka jau pērn, kad Covid-19 dēļ valstī izsludināja ārkārtas situāciju.

""Tava klase" otrā sezona ir apliecinājums, ka nestandarta situācijās var rast nestandarta risinājumus. Tā ir mērķtiecīgi mainījusies sagatavojamā materiāla konceptā, pievēršot uzmanību pilnveidotā mācību satura nepieciešamībai 1., 4., 7. un 10. klasē. Piedāvājot tēmu izvērsumu bērnam, skolotājam un vecākam apgūt jauno vielu, veidot izpratni, izvēlēties vielu atkārtojumam vai mācību programmas apguves izrāvienam," vēstīja izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP).

Tāpat arī Izglītības un zinātnes ministrijas parlamentārais sekretārs Reinis Znotiņš (JKP) aicina izmantot projekta piedāvātās priekšrocības. "Bērni, uztveriet šo kā iespēju – iespēju mācīties, saprast, kā organizēt savu dienu, kā pašvadīti mācīties un attīstīt sevi un savas digitālās prasmes. Vecāki un skolotāji - saprotiet, ka jums ir jāmācās kopā ar bērniem, mums visiem ir jāstrādā kopā. Mums jāsaprot, ka mūsdienu pasaule pieprasa citu dzīves ritmu," teica Znotiņš, kā informēja "ReTv" pārstāvis Andris Jurga.

Projekta materiāli vienmēr pieejami arī šeit, kur mācību materiālus var meklēt un grupēt pēc tematiem, mācību priekšmetiem vai klašu grupām.

Ja pērn projektu "Tava klase" pārraidīja vien "ReTv", tad šogad viņiem pievienojas arī "RīgaTV 24".

""RīgaTV 24" pret šo projektu attiecas ļoti atbildīgi, jo saprotam cik kvalitatīvs un pielāgots attālinātais mācību process ir svarīgs skolēniem, viņu vecākiem un citiem ģimenes locekļiem Covid-19 pandēmijas un valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas laikā. Saprotam, cik būtiska ir izglītība un tās pamati mūsu jaunajiem censoņiem," medijiem preses paziņojumā norādīja televīzijas direktors Klāvs Kalniņš.

Kopumā līdz 2022. gada augustam plānots radīt un platformā "Tava klase" iekļaut mācību video 1.–9. klašu skolēniem un vidusskolēniem septiņās mācību jomās vairāk nekā 1000 tematos.

Mācību video filmēšana notiek Valsts izglītības satura centra īstenotā ESF projekta "Kompetenču pieeja mācību saturā" (Skola2030) ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!