Foto: LETA
Piektdien visā Eiropā atzīmē Eiropas sadarbības dienu 2012, kuras sauklis šogad ir "Kopā ar kaimiņiem labākai nākotnei!".

Eiropas sadarbības dienā Latvijā norisināsies vairāki Igaunijas – Latvijas – Krievijas pārrobežu sadarbības programmas pasākumi, bet galvenais pasākums notiks Siguldā no plkst.11 līdz 14 skvērā pie atjaunotās dzelzceļa stacijas.

Siguldā tiks prezentēta par ES fondu līdzekļiem topošās distanču slēpošanas trases projekta makets. Pasākumā piedalīsies Olimpisko spēļu dalībnieks Raivis Zīmelis, kurš arī sīkāk pastāstīs par topošo slēpošanas trasi Siguldas apkaimē.

Pārrobežu sadarbības projekta ietvaros kopumā trīs pilsētās – Siguldā, Viru un Sanktpēterburgā – tiek īstenoti ar sporta infrastruktūras attīstību saistīti projekti. Kopējais ES finansējums šiem projektiem ir 1,5 miljoni latu, bet trīs pilsētas kopā nodrošina 175 000 latu līdzfinansējumu.

Klātesošie Siguldā arī tiks iepazīstināti ar jaunām dabas izglītības iegūšanas iespējām un tūrisma ceļa "Via Hanseatica" objektiem Latvijas un kaimiņvalstu teritorijās.

Savukārt Rīgā, Eiropas sadarbības dienas ietvaros, Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Leonardo da Vinci muzejā būs atvērta ekspozīcija 3D Video Room "Space knowleges for Humanity", kurā varēs aplūkot, kā izskatās Zeme no kosmosa dažādos, līdz šim neredzētos veidos.

RTU arī paredzēta īpaša lekcija par kosmosa zinātni.

Izsludinot vairāk nekā 200 pasākumus 40 valstīs, par ES reģionu politiku atbildīgais komisārs Johanes Hāns iepriekš uzsvēris: "teritoriālās sadarbības projekti palīdz vairot uzticēšanos. Tie veicina saprašanos. Tie ir Eiropas integrācijas galvenās sastāvdaļas. Tie satuvina ļaudis — tāda ir Eiropas Savienība darbībā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!