Iecerēts, ka piektdien, 12.aprīlī, Tukuma rajona Smārdes pagasta lidlaukā "IDEA Tuning Club" sezonas atklāšanas pasākumā notiks oficiālas "drag-race" automašīnu ātrumsacīkstes, pavēstīja "IDEA Tuning Club" viceprezidents Mārtiņš Tiknuss.
Tiknuss informēja, ka plkst.17 paredzēta reģistrēšanās, bet ap plkst.23 varētu sākties "drag-race" sacensības. Pirms "drag-race" sacīkstēm plānotas arī veiklības u.c. sacensības ar balvu fondu.

Pasākumu iecerēts rīkot atbilstoši visām drošības prasībām, un tā rīkošanai atļaujas esot saņemtas pašvaldībā un citās institūcijās, bet vēl tiekot gaidīts atzinums no Tukuma policijas.

Kā noskaidroja Smārdes pagasta padomē, "drag-race" sacensību pieteikums ir saņemts, taču to rīkošana pagaidām nav saskaņota. Iespējams, ka pagasta padome sacensības saskaņos rīt, 10.aprīlī.

Jāatgādina, ka naktī uz sestdienu nesankcionēto ātrumsacensību dalībnieki pulcējās vairākās vietās Rīgas pilsētā un rajonā. Autofanu pulcēšanās notika pēc aicinājuma internetā satikties pusnaktī uz A5 šosejas - braucot no Babītes, aiz tilta pār Jūrmalas šoseju.

Uz Jūrmalas šosejas, iespējams, notika lielākā autofanu pulcēšanās pēdējo gadu laikā, jo vienuviet bija sabraukušas vairāk nekā tūkstotis automašīnu. Tās gan kontrolēja vairākas policijas darbinieku ekipāžas. Pēc tam automašīnas mazākās grupās devās uz dažādām Rīgas un rajona vietām, lai tomēr īstenotu ieceri par ātrumsacīkstēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!