Foto: LETA
Piektdien Latvijas Universitātē (LU) plkst. 19.00 notiks jaunizveidotā LU Absolventu kluba atklāšanas pasākums, kurā aicināti piedalīties visi, kas vēlas atjaunot vai stiprināt savu saikni ar LU, portālu "Delfi" informēja kluba valdes priekšsēdētāja Aija Upleja.

Absolventu klubs dibināts ar mērķi izveidot un nostiprināt ciešākas attiecības starp LU un tās bijušajiem studentiem.

"Mēs gribam radīt vidi, kas ļautu gan pašiem absolventiem gūt jaunu pieredzi, kontaktus un tālākizglītības iespējas, gan bagātināt augstskolu ar absolventu zināšanām," skaidro Upleja.

"Absolventi un LU var daudz ko dot viens otram arī pēc izlaiduma, līdz šim tikai trūka platformas, lai to darītu."

Savukārt LU rektors prof. Indriķis Muižnieks atzīmē nepieciešamību veicināt piederības sajūtu.

"Absolventu kluba izveide ir ļoti būtisks solis, lai kādreizējiem studentiem, kas jau īsteno sevi darbā, dotu iespēju identificēties ar savu Alma Mater un stiprināt piederības sajūtu. Studijām Latvijas Universitātē nav jābūt kā noslēgtam dzīves posmam. Tām jākļūst par īpašu identitātes daļu!"

Absolventu kustības vēstneši ir arī tādi sabiedrībā pazīstami LU absolventi kā Ģirts Rungainis, Rūta Dimante, Ivars Lācis un Mārcis Auziņš. Pasākumā piedalīsies arī premjere Laimdota Straujuma (V).

Kļūt par kluba biedru un uzzināt vairāk par tā plāniem un darbības virzieniem varēs atklāšanas pasākumā, kluba pārstāvji aicina ierasties "ikvienu interesentu, kas ir gatavs gūt un dot savai augstskolai!"

Tāpat klubs "Facebook" uzsācis kampaņu #AtcerosLU, kurā absolventi tiek aicināti publicēt foto no studiju laika, atzīmējot tajās savus studiju laika biedrus un pasniedzējus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!