Foto: F64

Aizvadītajā diennaktī Latvijā dzēsti 24 ugunsgrēki, tajos cietuši un izglābti divi cilvēki, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inta Palkavniece.

Piektdien pulksten 7.15 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Kuldīgu, kur no kādas dzīvojamās mājas bija redzamas liesmas. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka 30 kvadrātmetru platībā deg divstāvu dzīvojamās mājas starpstāvu pārsegums un jumts. No piedūmotās ēkas ugunsdzēsēji izglāba vienu cilvēku, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam, kā arī vienu cilvēku evakuēja. Plkst.10.29 ugunsgrēks tika likvidēts.

Pulksten 8.52 VUGD saņēma izsaukumu uz Lielvārdes novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies kādā divstāvu dzīvojamā mājā. Pirms ugunsdzēsēju ierašanās kāds aculiecinieks jau bija sācis dzēst ugunsgrēku, izmantojot ugunsdzēsības aparātu, kā arī izglābis vienu cilvēku, kurš ugunsgrēkā bija cietis. VUGD darbinieki konstatēja, ka aizdegušās mēbeles astoņu kvadrātmetru platībā. Cietušais tika nodots mediķiem. Pulksten 9.45 darbi notikuma vietā tika pabeigti.

Savukārt pulksten 18.05 VUGD saņēma izsaukumu uz Segas ielu Ventspilī, kur bija redzami dūmi no kādas ēkas. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu lielā platībā deg vienstāva dzīvojamā ēka un pastāv uguns izplatīšanās draudi. Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējās viens cilvēks. Ēka izdega 150 kvadrātmetru lielā platībā. Pulksten 23.31 ugunsdzēsējiem izdevās šo paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku likvidēt.

Diennakts laikā VUGD darbinieki veikuši arī 23 glābšanas darbus - 13 novados, piecus Rīgā, bet vēl piecus citās pilsētās.

11 mēnešos Latvijā reģistrēti 8687 ugunsgrēki, tajos cietuši 323, bet gājuši bojā 68 cilvēki, tostarp trīs nepilngadīgie, liecina VUGD apkopotie dati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!