Foto: AFI

Aizvadītajā diennaktī ugunsgrēkos Latvijā ir cietuši divi cilvēki, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā informācija.

Piektdien Latvijā reģistrēti 15 ugunsgrēki - deviņi novados, trīs Rīgā un vēl trīs citās pilsētās.

Piektdien pulksten 18.44 ugunsdzēsēji steidzās uz Kandavas novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies divstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka no ēkas otrā stāva logiem nāk spēcīgs sadūmojums. Ugunsdzēsēji no piedūmotās ēkās izglāba vienu cilvēku un viņš tika nodots mediķu aprūpē. Ugunsgrēkā 20 kvadrātmetru platībā dega istaba. Pulksten .22.20 tas tika likvidēts, pastāstīja VUGD pārstāve Inta Palkavniece.

Piektdien pulksten 19.16 VUGD saņēma izsaukumu uz Bauskas novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Tur 40 kvadrātmetru platībā dega dzīvojamā māja ar piebūvi. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies trīs cilvēki, no kuriem viens cilvēks bija mēģinājis nodzēst ugunsgrēku. Viņš tika nodots mediķu aprūpē. Pulksten 21.59 ugunsgrēks tika likvidēts.

VUGD veicis arī 13 glābšanas darbus un saņēmis septiņus maldinošus izsaukumus.

Kopš gada sākuma Latvijā reģistrēti 786 ugunsgrēki, tajos cietuši 72, bet gājuši bojā 26 cilvēki, liecina VUGD apkopotie dati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!