Foto: LETA

Piektdien un sestdien izbraukuma vakcinācija pret Covid-19 notiks septiņās pašvaldībās - Sedā, Zilupē, Maltā, Olainē, Līvānos, Aizkrauklē, kā arī Liepājā, portālu "Delfi" informēja Nacionālā veselības dienesta (NVD) Vakcinācijas projekta nodaļā.

Izbraukuma vakcinācijas punktā vakcinācijai iepriekš nav jāpiesakās, tā notiks rindas kārtībā.

Piektdien, 17. septembrī, no pulksten 15 līdz 19 Sedas kultūras namā un Zilupes tautas namā varēs vakcinēties pret Covid-19. Abās vietās būs pieejams arī pa 100 "Janssen" vakcīnas devām.

Sestdien, 18. septembrī:

- no pulksten 9:30 līdz 15 Maltas kultūras namā (pieejamas būs arī 100 "Janssen" vakcīnas);

- no pulksten 9 līdz 15 Olaines Sporta nama telpās (pieejamas būs arī 50 "Janssen" vakcīnas);

- no pulksten 9 līdz 16 Līvānu kultūras centrā (pieejamas būs arī 150 "Janssen" vakcīnas);

- no pulksten 7 līdz 15 Aizkrauklē, Gaismas ielā 35, pie IGA centra (pieejamas būs arī 100 "Janssen" vakcīnas).

Tāpat no pulksten 11 līdz 16 izbraukuma vakcinācija notiks arī Liepājā, Karostā, Imantas ielā 7. Izbraukuma vakcinācijas punktā būs pieejamas arī 150 "Janssen" vakcīnas devas un "Pfizer"/"BioNTech" ražotā "Comirnaty" vakcīna.

Izbraukuma vakcinācijā pamatā tiks vakcinēts ar "Pfizer"/"BioNTech" ražotajām "Comirnaty" vakcīnām.

Uz vakcināciju līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments (pase vai ID karte), potēšanas pase (ja tāda ir). Tāpat uz vakcināciju vēlams ierasties tādā apģērbā, kas ļauj viegli atbrīvot plecu.

Savukārt pusaudžiem no 12 līdz 13 gadiem vakcinācijas laikā nepieciešama mātes vai tēva (vai cita likumiskā pārstāvja) klātbūtne, kā arī šādi dokumenti: likumiskajam pārstāvim - pase vai personas apliecība, kā arī apliecinošs dokuments par bērnu (ieraksts par bērnu pasē vai dzimšanas apliecība, vai nepieciešamības gadījumā notariāli apstiprināta pilnvara).

Nedēļas nogalē darbosies arī vakcinācijas punkti tirdzniecības centros, to darbības dienu grafiks, kā arī vakcīnu saraksts, kas tajos pieejams, atrodams šeit. Šī tabula tiek atjaunota reizi nedēļā pirmdienās līdz pulksten 10, norādīja NVD.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!