Foto: LETA
Vairāki opozīcijas deputāti iesnieguši Saeimā grozījumus Eiropas Parlamenta vēlēšanu likumā, ka paredz pagarināt vēlēšanu iecirkņu darba laiku piektdien līdz pulksten 20, liecina Saeimā iesniegtais likumprojekts.

Šobrīd likums nosaka, ka vēlēšanu iecirkņi piektdien strādās no pulksten 10 līdz 16, taču, ņemot vērā šodienas vēlēšanu sistēmas tehniskās ķibeles, šo laiku plānots pagarināt par četrām stundām.

Deputāti rosina likumprojektu izskatīt un pieņemt steidzamības kārtībā, lai tie stātos spēkā jau rīt. Pieņemto likumprojektu Valsts prezidents var izsludināt nekavējoties, norādīts likumprojekta anotācijā.

Kā vēsta ziņu aģentūra LETA, Saeima jau vienojusies šo ieceri nodot izskatīšanai Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā. Saeimas sēdē izsludināts pārtraukums, kura laikā komisija izskatīs šo priekšlikumu. Tad to atkārtoti plānots izskatīt parlamenta sēdē un pieņemt galīgajā lasījumā.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka ceturtdienas rītā konstatēti traucējumi Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu iecirkņu tiešsaistes datu apmaiņas sistēmā, līdz ar to nobalsot citā iecirknī nebija iespējams.

Līdz ar to Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) aicināja vēlētājus doties balsot uz savu vēlēšanu iecirkni. Ceturtdien tas bija izdarāms līdz pulksten 12. Tāpat CVK informēja, ka arī piektdien varēs nobalsot savā vēlēšanu iecirknī.

Arī vēlēšanu dienā, 25. maijā, balsot būs iespējams tikai savā iecirknī no pulksten 7 līdz 20.

CVK patlaban apzina iespējamo sistēmas traucējumu iemeslu, bet pieļauj, ka visdrīzāk tas saistīts ar pa nakti uzstādītajiem sistēmas atjaunojumiem.

CVK sola ziņot, kad vēlētājiem atkal būs iespēja nobalsot citā iecirknī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!