Foto: Pixabay

Piektdienas pēcpusdienā jārēķinās ar palēninātu satiksmi piejūras virzienos. Savukārt karstuma ietekmē uz asfalta ceļiem var parādīties izsvīdumi, portālu "Delfi" informēja VSIA "Latvijas Valsts ceļi".

Piektdienas pēcpusdienā un brīvdienās jārēķinās ar lēnāku satiksmi, dodoties piejūras virzienos. Braukšanai iedzīvotāji tiek aicināti izmantot laiku ārpus ierastajām maksimālās satiksmes stundām un plānot papildu laiku ceļam. Palēnināta satiksme var būt arī Pierīgā uz Rīgas apvedceļiem un Bauskas, Ērgļu, Jelgavas un Ventspils, virzienā, kur turpinās ceļu būvdarbi.

Karstuma ietekmē uz asfaltētiem ceļiem, kas ir sliktā tehniskā stāvoklī, kā arī bedru labojumu vietās var veidoties izsvīdumi, kuri var būt slideni. Īpaša uzmanīgiem šādos apstākļos būtu jābūt motobraucējiem, kam var traucēt arī smilts, ar ko kaisa izsvīdumu vietas.

"Latvijas Valsts ceļi" aicina satiksmes dalībniekus informēt par šādām vietām, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo līniju 80005555, lai ceļu uzturētāji varētu operatīvi veikt svīduma vietu apstrādi.

Šodien laika periodā no pulksten 9.30 līdz 15.30 uz Kokneses šosejas (P80) pie pagrieziena uz Ogresgalu (13,4. kilometrs) satiksmes uzskaites sensoru remontdarbu laikā satiksmi organizēs pa vienu joslu ar ceļazīmēm un vadstatņiem.

Savukārt Daugavpils šosejas (A6) posmā no Salaspils līdz Ikšķilei, Vidzemes šosejas (A2) posmā no Garkalnes līdz Sēnītei un uz Valmieras šosejas (A3) pie Sēnītes garantijas remontdarbu laikā vietām ir sašaurināta brauktuve un samazināts atļautais braukšanas ātrums.

Valsts autoceļu tīklā būvdarbi notiek vairāk nekā 60 posmos visā Latvijā. Plānojot braucienus, iedzīvotāji tiek aicināti ieskatīties būvdarbu kartē mājaslapā www.lvceli.lv, kur apskatāmi visi aktuālie remontdarbu posmi un satiksmes ierobežojumi valsts autoceļu tīklā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!