Foto: F64

Piektdienas rītā vietām apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, informēja VAS ''Latvijas Valsts ceļi'' (LVC).

Notiek apledojušo ceļa posmu kaisīšana ar pretslīdes materiāliem. Kopš pulksten 3.30 ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 70 VAS ''Latvijas autoceļu uzturētājs'' ziemas dienesta tehnikas vienības.

Šobrīd braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem apgrūtināti ceļa posmos Siguldas virzienā no Līgatnes līdz Raunas pagriezienam, Valmieras virzienā no Braslas tilta līdz Valmierai, Daugavpils virzienā no Lielvārdes līdz Pļaviņām, no Nīcgales līdz Patarniekiem, no Špoģiem līdz Medumiem un uz Daugavpils apvedceļa, Liepājas virzienā no Apšupes krustojuma līdz Skrundai.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Rīgas, Aizkraukles, Cēsu, Daugavpils, Dobeles, Gulbenes, Jelgavas, Krāslavas, Madonas, Ogres, Saldus, Talsu un Tukuma apkārtnē.

Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi dienā dažviet gaidāms īslaicīgs lietus, iespējams slapjš sniegs. Atsevišķos posmos uz autoceļiem var veidoties apledojums, atgādina LVC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!