Foto: LETA

Piektdienas rītā neilgi pēc pulksten 7 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) steidzās uz Mūkupurva ielu Rīgā, kur dega pusotrstāva pirts būve 160 kvadrātmetru platībā un bija bažas, ka liesmas izplatīsies uz blakus esošajām būvēm, tai skaitā trīsstāvu dzīvojamo māju, portālam "Delfi" pavēstīja VUGD pārstāve Agrita Vītola.

Stundas laikā šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika lokalizēts. Dzēšana darbi turpinās. Notikuma vietā strādā 21 ugunsdzēsējs glābējs, izmantojot četras autocisternas un vienas autokāpnes.

Ceturtdien pulksten 17:32 VUGD saņēma informāciju, ka Tukuma novadā uz autoceļa Ventspils – Rīga ir noticis ceļu satiksmes negadījums. Notikuma vietā glābēji no divām automašīnām ar hidraulisko instrumentu palīdzību atbrīvoja trīs iespiestus cilvēkus, kurus nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Iesaistot traktortehniku, tika savākta kūdra, kas bija izbirusi no negadījumā iesaistītās kravas automašīnas, kā arī, izmantojot vinču, atbrīvota zem kravas automašīnas piekabes iespiestā automašīnu un sakārtota ceļa braucamā daļa. Pulksten 23.25 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, vieglā automašīna, šķūnis ar malku, panna ar eļļu, žogs, celtniecības atkritumi, dārza māja, dzīvojamā māja un šķūnis, saldētavas iekārta noliktavā.

Vakar ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama arī Valkas novada Valkas novadā, kur cilvēks bija apmaldījies mežā. Raidot autocisternas skaņas signālu un sazinoties ar apmaldījušos pa mobilo tālruni, cilvēks tika atrasts.

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 9. septembra pulksten 6.30 līdz 10. septembra pulksten 6.30, VUGD saņēma 47 izsaukumus – 11 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem viens bija meža ugunsgrēks, 23 uz glābšanas darbiem, bet 13 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!