Foto: F64

Piektdien pulksten 6.10 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu Preiļos, kur ar atklātu liesmu dega vienstāva koka ēka ar mansardu. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās viens cilvēks, bet glābēji izglāba divus cilvēkus un kaķi, portālu "Delfi" informēja VUGD pārstāve Agrita Vītola.

Ugunsgrēks šobrīd ir lokalizēts, bet dzēšanas darbi turpinās.

Savukārt ceturtdienas vakarā VUGD saņēma izsaukumu Ventspilī, kur četrstāvu ēkas dzīvoklī dega sadzīves mantas un krēsls. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies seši cilvēki, bet vēl piecus evakuēja ugunsdzēsēji. No degošās būves tika izglābts cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Mājoklī dūmu detektors nebija uzstādīts.

Aizvadītajā diennaktī tika saņemts izsaukums Rīgā, kur divstāvu dzīvojamās mājas pirmajā stāvā bija redzamas atklātas liesmas. Dzīvoklī dega sadzīves mantas. Pirms glābēju ierašanās kaimiņi no degošā dzīvokļa izglāba vienu cilvēku. Vēl diviem ēkas iemītniekiem palīdzēja glābēji – vienu evakuēja, savukārt otru izglāba, izmantojot glābšanas masku. No ēkas tika izglābti arī divi suņi. Mājoklī, kur izcēlās ugunsgrēks, dūmu detektors nebija uzstādīts.

Ceturtdien tika saņemts izsaukums Rīgā, kur no divdesmitčetru stāvu ēkas dzīvoklī bija pamanītas liesmas. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka dzīvoklī aizdegusies egle un dīvāns. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies 10 cilvēki.

Aizvadītajā diennaktī glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega vienstāva dzīvojamā māja, starpstāvu pārsegums, kafejnīca, divas vieglās automašīnas, mikroautobuss, augstsprieguma līnija, ielu apgaismojuma laterna un piededzis ēdiens.

Kopumā aizvadītajā diennaktī glābēji saņēma 38 izsaukumus – 13 uz ugunsgrēku dzēšanu, 16 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!