Foto: LETA

Speciālās atļaujas darbam ar valsts noslēpumu atteikšanai nevajadzētu ietekmēt manu turpmāko darbu, norādīja Saeimas deputāts Veiko Spolītis.

Runājot par atļaujas darbam ar valsts noslēpumu atteikšanu, deputāts norādīja, ka viņam nav tiesību sniegt sīkāku informāciju par atteikuma iemesliem. "Satversmes aizsardzības birojs (SAB) komentē šādas lietas, es tiešām nevēlos komentēt citu iestāžu darbu," viņš skaidroja.

"Esmu bijis uz pārrunām, bet tā ir konfidenciāla informācija, es to nevaru izpaust. Šajā situācijā es uzticos valsts drošības iestādēm. Viņi ir šādi vērtējuši, un man ir tiesības likumā noteiktajā kārtībā šīs lietas vērst sev par labu," viņš norādīja.

Vaicāts, vai tas tiks arī darīts, Spolītis vērsa uzmanību, ka šoreiz tas nav izdarīts.

"Šobrīd jautājums ir par to, ka no manas puses ir noticis attiecīgs administratīvā likuma pārkāpums, līdz ar to es nevēlos jaukties drošību sargājošo iestāžu darbā," viņš atkārtoja.

Savukārt vaicāts, vai atļaujas atteikšana varētu ietekmēt viņa turpmāko darbu, Spolītis norādīja, ka, skatoties uz iepriekšējo darbu, problēmām nevajadzētu rasties.

Kā ziņots, SAB ir atteicis trīs Saeimas deputātiem izsniegt speciālo atļauju darbam ar valsts noslēpumu.

SAB deputātu vārdus neatklāja, taču norādīja, ka par SAB lēmumiem ir informēta Saeima, astāstīja SAB preses pārstāve Iveta Maura.

Jau iepriekš TV3 ziņas vēstīja, ka pielaidi nav saņēmis Spolītis, bet LTV raidījums "Panorāma" ziņoja, ka otrs deputāts, kuram nav izsniegta pielaide, ir Tretjaka no partijas "Saskaņa".

Likumā par valsts noslēpumu minēti septiņi argumenti, kāpēc pieeja konfidenciāliem, slepeniem un sevišķi slepeniem valsts noslēpuma objektiem personai tiek liegta.

Šobrīd spēkā esoša speciālā atļauja darbam ar valsts noslēpumu ir izsniegta 38 Saeimas deputātiem. Viena deputātu pārbaudes lieta ir izskatīšanas stadijā lēmuma pieņemšanai par pieejas izsniegšanu vai pagarināšanu.

Jau vēstīts, ka Spolītim par izdarīto pārkāpumu tiesa piemēroja administratīvo arestu uz piecām diennaktīm, 850 eiro naudas sodu un vadītāja tiesību atņemšanu uz diviem gadiem.

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesas 3.novembra spriedumā teikts, ka 29.oktobra vakarā Spolītis vadīja automašīnu pa Granīta ielu, atrodoties alkoholisko dzērienu iespaidā. Viņa organismā konstatētas 1,4 promiles alkohola.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!