Foto: LETA

Satversmes aizsardzības birojs (SAB) jau četrus mēnešus pārbauda veselības ministru Gunti Belēviču (ZZS) saistībā ar pielaides valsts noslēpuma objektam saņemšanu. Taču Belēvičam pielaides saņemšanai varētu kaitēt pazīšanās ar pretrunīgi vērtētiem uzņēmumiem, trešdien vēstī laikraksts "Diena".

Tāpat veselības ministra lēmumi jau esot nokaitinājuši gan Ministru prezidenti Laimdotu Straujumu, kā arī nozares spēlētājus. Kā raksta "Diena" pēc četru mēnešu pārbaudes SAB veselības ministru aizvadītajā nedēļā iztaujājis arī klātienē. Laikraksta rīcībā esošā informācija liecinot, ka līdz ar interviju klātienē SAB lēmums gaidāms jau pavisam drīz.

"Teju vienīgais ar gaļu apaudzētais baumu skelets, kas saistībā ar Belēviča riskiem nesaņemt pielaidi valsts noslēpumam jau mēnešiem tiek vadāts politiskajās aprindās, ir viņa iespējamās attiecības ar specdienestu redzeslokā nonākušo uzņēmēju Bislanu Abdulmuslimovu saistībā ar tā kontrolēto Rēzeknes gaļas kombinātu un šī uzņēmuma vadītāju Gunti Piteronoku. Kopīgi līdzfinansētā sociālā kampaņa "Nepērc svešu!", medību kaislība un it kā naudas attiecībās nebalstītā abpusējā "izpalīdzēšana" uzņēmējdarbībā tiešām uz šādām saiknēm norāda, bet to nozīmība varētu būt stipri pārliecināta," ralsta laikraksts.

Pats Belēvičs laikrakstam "Diena" saistībā ar interviju SAB sacījis, ka "satikos ar cilvēkiem, kuri dara savu darbu", neatklājot, par ko izjautāts, jo parakstījies par ziņu neizpaušanu.

Tāpat "Diena" norāda, ka gadījumā, ja pielaidi valsts noslēpuma objektam veselības ministrs nesaņems, tas varētu nozīmēt viņa "straujās politiskās karjeras norietu".

Jau ziņots, ka iepriekš SAB pielaidi valsts noslēpuma objektam atteicis demisionējušai tieslietu ministres Baibai Brokai (NA). Tāpat pielaide tikusi atteikta arī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Romānam Naudiņam (NA).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!