Foto: LETA

Saeimas deputāts Jānis Tutins (S) tomēr sliecas nepiedalīties balsojumā par Saeimas Nacionālās drošības komisijas (NDK) priekšsēdētāju, kas nozīmē, ka Inesei Lībiņai-Egnerei (V) varētu būt vairākuma atbalsts.

Uz NDK vadītāja amatu kandidēs deputāti Inese Lībiņa-Egnere (V) un Jānis Ruks (LRA), un pagaidām kādam no šiem pretendentiem nav pārliecinoša atbalsta. NDK strādā pa vienam pārstāvim no katras Saeimas frakcijas, tātad tajā ir seši deputāti - trīs koalīcijas un trīs opozīcijas parlamentārieši. Koalīcijas deputāti apliecinājuši atbalstu Lībiņai-Egnerei.

Lai gan visas NDK sēdes ir slēgtās, komisijas vadītāja ievēlēšana varētu notikt atklātajā sēdes daļā. Deputāts Jānis Tutins (S), kuram ir atteikta pielaide valsts noslēpumam, iepriekš sacīja, ka plāno prasīt, lai balsojums par komisijas vadītāju notiktu atklātajā sēdes daļā. Viņš sākotnēji atturējās komentēt, kuru no abiem kandidātiem varētu atbalstīt.

Vēlāk Tutins skaidrojis, ka būtu "ētiski nepareizi" atnākt uz vienīgo sēdi un nobalsot par vadītāju. Viņš skaidroja, ka domāja par piedalīšanos sēdē, tomēr nebijis plānojis balsot.

Tutins arī pastāstīja, ka ir pārsūdzējis lēmumu par pielaides nepiešķiršanu. Šonedēļ viņš saņēmis vēstuli no Ģenerālprokuratūras, ka saistībā ar papildu informācijas pieprasīšanu tiek pagarināts laiks šī jautājuma izskatīšanai.

Kā ziņots, līdz šim NDK vadīja politiķe Solvita Āboltiņa, kura nolikusi deputātes mandātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!